Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Ağustos 2025 tarihli hava durumu raporunu yayımlayarak 22 il için sağanak yağış uyarısında bulundu. Tahminlere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve batı bölgeleri parçalı yer yer çok bulutlu olacak.
Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz (Amasya ve Çorum hariç) ile Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğusu, Sinop, Eskişehir, Çankırı, Ardahan, Kars, Erzincan ve Erzurum’un kuzey kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek.

Sel ve su baskını riski yüksek
Yağışların Trabzon ve Rize’nin iç kesimleri ile Artvin’in batısında kuvvetli olacağı öngörülüyor. Meteoroloji, bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.
Kuvvetli rüzgâr uyarısı
Rüzgârın Marmara, Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden 30-60 km/saat hızında esmesi bekleniyor. Vatandaşların çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olmaları istendi.
Ege Bölgesi hava durumu (8 Ağustos 2025)
-
İzmir: 39°C, parçalı ve az bulutlu
-
Afyonkarahisar: 32°C, parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak
-
Denizli: 39°C, parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak
-
Muğla: 39°C, parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak





