Son Mühür / Osman Günden - Bornova Belediyesi’nin Pınarbaşı Mahallesi’nde hayata geçirdiği Kent Bostanı projesi, özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan kadınlara hem üretim pratiği kazandırıyor hem de sosyal bağlarını güçlendirme fırsatı sunuyor. Yaz ayları boyunca bostanlarda aktif rol alacak kadınlar, hem doğayla iç içe olacak hem de aile ekonomilerine katkı sağlayacak.
Geçtiğimiz Eylül ayında start verilen projede, her biri 25 metrekarelik alanlarda üretime başlayan 38 kadın, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin katılımıyla domates, biber, patlıcan ve Bornova’ya özgü Kınalı Bamya fidelerini toprakla buluşturdu.
"Üreten kadın güçlüdür”
Etkinlikte konuşan Başkan Ömer Eşki, toprağa emek veren kadınların hem kendi hayatlarında hem de Bornova’da önemli bir değişim yarattığını belirterek, “Toprağa dokunan ellerde umut büyür. Kadınlarımız burada ürettikleri sağlıklı ürünler, evde çocuklarına güvenle sunabilecekleri gıdalara dönüşecek.
Biz bu projeyle sadece bostan değil, aynı zamanda Bornova’da dayanışmayı, üretimi ve birlikte başarma duygusunu büyütüyoruz. Üreten kadın güçlüdür, güçlü kadın ise toplumu dönüştürür” dedi.
Tarım bilgisi ve sosyal bağ bir arada gelişiyor
Kent Bostanı projesi kapsamında kadınlar, yaz boyunca haftanın iki günü bostan alanlarında çalışarak, dikimden sulamaya, çapadan hasada kadar pek çok tarımsal faaliyeti uygulamalı olarak öğrenecek.
Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki ziraat mühendisleri tarafından desteklenen bu çalışmalar, kadınların hem üretim becerilerini geliştirmesini hem de aralarında güçlü bir sosyal dayanışma ağı kurmasını sağlayacak.





