Son Mühür- Dünyanın en sevilen çizgi roman karakterlerinden Şirinler'e duyulan özlem, Fransa'nın Lanerneau kasabasında binlerce kişiyi aynı amaçla bir araya getirdi.
Organizatörler, Fransa'nın batısındaki küçük bir kasabada hafta sonu 3 binden fazla katılımcının Şirinler kostümü giyerek bir araya gelerek dünya rekoru kırdığını söyledi.
Bretonya bölgesinin en batısındaki 16 bin nüfuslu Landerneau kasabası, 2019'da 2 bin 762 Şirin'i bir araya getiren Alman kasabası Lauchringen'ün elinden unvanı almayı başarmış oldu.

Şirinler
Geçtiğimiz yıl yapılan deneme kötü hava şartları nedeniyle istenen sayıya ulaşılamadığı için başarısız olmuştu.
Hafta sonu üzerlerinde mavi renkli kıyafetler bulunan ve Şirin makyajı yapan binlerce kişi ''Şirin şarkıları'' söyleyerek renkli bir etkinliğe imza attı.


1958'den bu yana ilgi odağı...


Belçikalı karikatürist Peyo tarafından 1958 yılında yaratılan ve Fransızcada “Schtroumpfs” olarak bilinen Şirinler, ormanda yaşayan insan benzeri minik varlıkları konu ediyor.
Sevilen karakterler o zamandan beri küresel bir marka haline gelerek her yaştan kullanıcıya hitap eden filmlere, televizyon dizilerine, reklamlara, video oyunlarına, tema parklarına ve oyuncaklara konu olmuştu.
Landerneau Belediyesi'nin çağrısıyla bir araya gelen binlerce insanın kırdığı rekorun Guinness yetkilileri tarafından rekoru resmi olarak onaylandığı duyuruldu.

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı