Avrupa Siyasi Topluluğu'nun 6. Zirvesi'ne katılmak üzere Arnavutluk'a gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak Ukrayna ve Rusya arasında gerçekleştirilen ateşkes görüşmelerine değinen Macron, Rusya'nın şartsız ateşkesi kabul etmemeye yönelik ısrarının sürmesi halinde ABD ile koordinasyonda olduklarını ve ek yaptırımların getirilebileceğini söyledi.
''Dayanılmaz hale geldi!''
Emmanuel Macron'un bir diğer gündem maddesi ise Gazze'deki son durumdu. Bölgedeki insani krizin kabul edilemeyecek seviyede olduğuna vurgu yapan Macron, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bu konuda görüşmek istediğini belirtti. Saldırıların sonuçlarının görülmemiş bir seviyede olduğunun altını çizen Macron, ''Gazze'deki insani durum dayanılmaz hale geldi. Bu çatışmanın başlangıcından bu yana insani etkiler açısından daha önce hiç görmediğimiz bir seviyeye ulaştık.
Bu konuda Başbakan Netanyahu ile konuşma fırsatım olacak ve konuyu Başkan Trump ile de gündeme getirdim.'' ifadelerini kullandı. Macron ayrıca, İsrail ile Hamas arasında ateşkesin sağlanmasının ve insani yardım sağlanmasının tekrardan mümkün hale gelmesinin öncelik olduğunu belirtti.





