Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 15 Temmuz’da başlayan ve yaklaşık 21 saatte kontrol altına alınan orman yangınına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Jandarma ekipleri, yangına akli dengesi yerinde olmayan iki kişinin neden olduğunu tespit etti.

Ayvacık ilçesine bağlı Naldöken, Tuzla, Taşağıl ve Çamköy köylerinde etkili olan yangın, yerleşim yerlerinde ve doğal alanlarda büyük hasara yol açtı.

Yangına müdahalede dört uçak, altı helikopter, 24 arazöz, 12 su ikmal aracı, 16 itfaiye aracı, üç ilk müdahale aracı, altı dozer, beş treyler, 11 dış kurum desteği ve toplam 220 personel görev yaptı.

Tarihi camide hasar oluştu; hayvanlar telef oldu

Naldöken köyünde bazı evler, damlar ve ağıllar alevlerden etkilendi. Yangın nedeniyle çok sayıda hayvanın telef olduğu bildirildi.

Tuzla köyü yönünde ilerleyen alevler, restorasyon sürecindeki tarihi Hüdavendigar Camisi'nin avlusundaki ağaçların tutuşması sonucu camide ve cami içerisindeki mezarlarda da hasara yol açtı.

Yangının sorumluları belirlendi

Jandarma ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada, yangına akli dengesi yerinde olmayan M.Ö. (62) ve R.Ö. (75) isimli iki kişinin neden olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan iki şüpheli, adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: AA