SON MÜHÜR/Cumhur Erkek-İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen Seferihisar Belediyesi’ndeki rüşvet soruşturması, cezaevi itirafları ile dijital delillerin eşleşmesiyle yeni bir boyuta ulaştı. İlk dalgada tutuklanan yerel gazeteci E.A.’nın etkin pişmanlık yasasından yararlanarak cezaevinden verdiği şifreler, bu sabah gözaltına alınan şüphelilerin dijital materyalleriyle doğrulandı. Soruşturma dosyasındaki en güçlü delil ise Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Gökhan Pehlivan’ın telefonundan çıkan kritik dijital yazışmalar oldu.
Cezaevindeki İtiraflar Dijital Kayıtlarla Eşleşti
20 Mayıs 2026’da 'rüşvete aracılık etmek' suçlamasıyla tutuklanan yerel gazeteci E.A., cezaevinden savcılığa sunduğu itiraflarında, Seferihisar Düzce Mahallesi’nde inşa edilen İyonya Konakları villalarına yapı kullanım izin belgesi çıkarılması karşılığında müteahhitlerden rüşvet istendiğini beyan ettiği iddia edildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği ikinci dalga operasyonda gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Gökhan Pehlivan’ın telefonunda yapılan ilk incelemeler, cezaevinden gelen bu şifreleri tamamen doğruladı. Pehlivan’ın telefonundan çıkan dijital yazışmalar ve mesajlaşma kayıtları, rüşvet trafiğinin belediye, müteahhit ve kritik isimlerle görüşmeleri ortaya çıkardı. Operasyonun, kirli pazarlık içinde olduğu isimlere de uzayabileceği iddia ediliyor.
Yazışmalardaki Kritik İsimler ve 500 Bin Liralık Trafik
Başkan Yardımcısı Pehlivan’ın telefon incelemelerinde, rüşvete aracılık eden isimlerle yaptığı anlık mesajlaşmalar ve para transferlerine ilişkin talimatlar saniye saniye deşifre edildi. Dijital yazışmalarda öne çıkan en kritik detay, MASAK raporlarında da yer alan 500 bin liralık para trafiğinin bizzat Pehlivan tarafından koordine edildiğini gösteren mesajlar oldu. Telefon verilerine göre, müteahhit Sönmez Budak’ın oğlu Rıdvan Korkmaz Budak’tan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın resmi danışmanı Özlem Akyılmaz’ın hesabına 500 bin lira gönderildiği, bizzat Pehlivan’ın telefonundaki yazışmalarda yer aldığı saptandı. Yazışmaların devamında ise bu paranın aynı gün içinde Milletvekili Veli Ağbaba’nın şahsi banka hesabına havale edildiği mali verilerle kesinleşti.
Dijital Materyallere El Konuldu, Soruşturma Genişliyor
Sabah saatlerinde İzmir ve Ankara’da düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Gökhan Pehlivan, Milletvekili Danışmanı Özlem Akyılmaz ve müteahhitler Rıdvan Öğmen, Salih Yurduseven, Sönmez Budak ile Rıdvan Korkmaz Budak’ın emniyetteki sorgusu sürüyor. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda el konulan diğer bilgisayar, telefon ve dijital materyallerin incelenmesiyle rüşvet çarkına dahil olan yeni isimlerin ve ek yazışmaların da gün yüzüne çıkarılması bekleniyor.





