Son Mühür/Beste Temel- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, ilçede yaşanan ekonomik sıkıntılara dair yaptığı açıklamada iktidarı sert sözlerle eleştirdi.
Esnafın dükkanlarını kapatmak zorunda kaldığını ifade eden İpek Onbaşıoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, iktidarın Selçuk’ ‘ta ki temsilcilerini ağır sözlerle eleştirdi. Onbaşıoğlu, 2022-2025 yılları arasında ilçede yaklaşık 400 esnafın kepen kapattığını açıklayarak, yaşanmakta olan ekonomik sıkıntıların iktidar tarafından umursanmadığını idda etti.
Gördüğümüz rakamlar emekçinin feryadını ortaya koyuyor
Yaptığı paylaşımda ‘Bu istatistikler sadece sayı değil; emekçilerin, geçim derdinin ve hayatların karartıldığının kanıtıdır’ diyen Onbaşıoğlu ekonomik sıkıntıların gün geçtikçe attığını ve esnafın bu ağırlaşan duruma karşı gücünün kalmadığını ifade etti.
Sofradaki yiyecekler gün geçtikçe azalıyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "ekonomi, sofraya konan ekmekle ölçülür" sözünü yineleyerek , "Selçuk'ta aile sofraları gün geçtikçe küçülüyor. Cadde ve çarşılarda iş yerlerinin ışıkları teker teker sönüyor" ifadelerini kullandı.
Yaşanan ekonomik sıkıntılar sadece dış dünyadaki krizlere bağlanmamalı
Onbaşıoğlu, iktidarın ekonomik sorunları "dış etkenlerle" açıklama çabasını da şiddetle eleştirdi: "Bu tablo; yanlış politikaların, plansızlığın ve halkın sesine kulak tıkamanın sonucudur. Gerçekler artık görülmeli!" diyerek iktidarın bu konuyla yeteri kadar ilgilenmediğini iddia etti.
Bütün varlığımızla esnafının destekçisiyiz
Açıklamasını umutun var olduğunu hatırlatarak bitiren Onbaşıoğlu, "Selçuk esnafının yanındayız. Üreten, umut dolu bir gelecek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diyerek fikirlerini belirtti ve açıklamasına son verdi.





