Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılacağı yönündeki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Tunç, "Milletimizi ve şehit ailelerini rahatsız edecek bir adım söz konusu değil" dedi.

Özellikle sosyal medyada gündeme gelen "Öcalan serbest bırakılacak" iddialarının asılsız olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da net duruş sergilediğini belirtti.

“Cumhurbaşkanımız şehit ailelerine yazdığı mektupta da bunu açıkça ifade etti. Şehitlerimizin hatırasını zedeleyecek hiçbir adım atmayız. Bizim önceliğimiz milletimizin birliği, huzuru ve güvenliğidir.”

Yılmaz Tunç Tutuklanan Öğrenciler Hakkıdna Açıklama

“Pazarlık Söz Konusu Değil”

Tunç, sürecin bir “al-ver” pazarlığı şeklinde ilerlemediğini, bunun yerine terör örgütünün silah bırakması ve kendini feshetmesi gibi şartların gündeme gelebileceğini dile getirdi. Ancak, bu süreçte atılacak her adımın şehit ailelerinin onurunu koruyacak şekilde olacağını vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ