LGS kapsamında 2 Haziran'da gerçekleştirilecek merkezi sınav için başvurular, "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak yapılacak. Sınava katılım isteğe bağlı olacak ve katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını elektronik ortamda ücretsiz olarak gerçekleştirebilecekler. Başvuru yapmayan öğrencilerin ise son başvuru tarihini merakla bekledikleri belirtiliyor. İşte, MEB tarafından açıklanan LGS başvuru takvimi.

Lgs Foto 1

LGS başvuruları ne zaman son buluyor?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan bilgiye göre, 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvurular, 18-29 Mart tarihleri arasında öğrencilerin tercihine bağlı olarak "e-Okul" üzerinden gerçekleştirilecek.

Lgs Foto 3

Başvuru için klavuz yayında!

Kılavuzda, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıfında eğitim alan öğrencilerin, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve mesleki teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçimini kapsayan merkezi sınavla ilgili yönergeler belirtildi.

Lgs Foto 4

Başvuru onay süreci nasıl işleyecek?

Okul müdürlükleri, başvuru işlemleri konusunda öğrencilere rehberlik sağlayacak ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda eğitim alan öğrenciler, başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak gerçekleştirecekler. Öğrenciler, başvurularının durumunu elektronik ortamda takip edebilecekler.

Sınav oturumun kapsamı 

Prof. Dr. Burcu Okutucu: “Tarım S.O.S veriyor” Prof. Dr. Burcu Okutucu: “Tarım S.O.S veriyor”

Her alanda, 8. sınıf öğretim programlarındaki belirlenen kazanımlara dayanarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular sorulacaktır. Sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs tarihinden itibaren ilan edilecektir. Kılavuza göre, fotoğraflı sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecektir. Öğrenciler, sınava gelirken fotoğraflı ve onaylı giriş belgeleriyle birlikte geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklardır.

Kaynak: NTV