Son Mühür - Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir ile ilgili dosyada önemli bir gelişme daha yaşandı. BirGün’den İsmail Arı’nın aktardığına göre, Zehra Kınık İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yeni bir dilekçe sundu.
Adli para cezasına çevrilmesini istedi
Dilekçede, iki kişinin şikayetlerini geri çektiği belirtilerek, 4 yıl 2 aylık hapis cezasının adli para cezasına dönüştürülmesi talep edildi. Dilekçede yer alan ifadeler ise şöyle oldu:
“TCK'nin 50’nci maddesi yönünden değerlendirme yapılırken müvekkilimiz tarafından yapılan ödemeler ve katılanlar tarafından dosyaya sunulan şikâyetten vazgeçme dilekçelerinin dikkate alınmasını talep etmekteyiz. TCK'nin 50’nci maddesine göre; taksirli suçlarda uzun süreli hapis cezaları dahi, suçlunun kişiliğine, sosyal ve ekonomik durumuna, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlığa ve suçun işlenmesindeki özelliklere göre adli para cezasına çevrilebilecektir. Müvekkilimizin kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, yaşadığı derin üzüntünün dikkate alınması gerekmektedir”





