Son Mühür/Gamze Eskiköy- Karabağlar Belediyesi’ne ait Aqua Yaşam Park ile ilgili kira ödememe ve yönetim zafiyetine dair tespitler, daha önce belediye meclisinin denetim raporuna da yansıyıp, gündeme getirmiştik. Yaklaşık sekiz aydır kira bedeli tahsil edilmeyen tesisle ilgili tartışmalar, AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı mühürlenme sonrası “gizli açılış” iddialarıyla yeniden hortladı.

Denetim raporuna yansımıştı

Karabağlar Belediyesi Meclisi Denetim Komisyonu’nun 24 maddelik raporunun 3. maddesinde, kiralama sürecine ilişkin şu tespitler yer almıştı:

“Belediyemiz Uzundere Rekreasyon Alanı’nı yıllık bir bedel karşılığında Milli Emlak’tan tahsis etmiştir. Belediyemiz bu tesisi Karabağlar Spor A.Ş.’ye kiralamış olup 2024 yılı Ağustos ayından beri kira ödemesi alamamaktadır.

23 Ağustos 2023 tarihinde noterden yevmiye no: 27770 ile yapılan kira sözleşmesinin 9. maddesinde, üst üste iki taksitin vadesinde ödenmemesi halinde kiracıya bildirim yapılacağı, 15 gün içinde ödeme gerçekleşmezse kira sözleşmesinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 62. maddesine göre tebligata gerek kalmaksızın feshedileceği, kesin teminatın gelir kaydedileceği ve cari yıl kira bedelinin yüzde 25’inin tazminat olarak tahsil edileceği hükmü bulunmaktadır. Belediyemizin yaklaşık sekiz aydır kira bedelini tahsil etmediği, bürokrasi tarafından bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmediği tespit edilmiş olup, bu durumun belediye gelirlerini olumsuz etkilediği gözlenmiştir.”

Mühürlenme sonrası ‘kayıp’ tartışmaları yeniden alevlendi

Havuz tesisinin mühürlenmesiyle birlikte, daha önce gündeme getirdiğimiz “kayıp gelir” iddiaları yeniden tartışma konusu oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaşanan sürece ilişkin ayrıntılı bir kronoloji paylaştı.

AK Partili Eroğlu'nun paylaşımı şöyle:

UZUNDERE’DE KARABAĞLAR BELEDİYESİ “AQUA YAŞAM PARK” REZALETİ

22/07/2025 — İlçe Sağlık Müdürlüğü, havuz suyundan analiz için numune alıyor.

29/07/2025 — Analiz sonuçları çıkıyor ve tablo vahim!

30/07/2025 — Tesis, sağlık riski nedeniyle resmen mühürleniyor.

Skandal başlıyor:

İddialara göre, Koray Bülent Uğantaş ve Emine Helil İnay Kınay talimatıyla mühür kırılıyor ve tesis gayriresmî olarak yeniden hizmete açılıyor. O tarihlerde havuza giden vatandaşların sosyal medya paylaşımları, bu durumu açıkça ortaya koyuyor.

06/08/2025 tarihinde — 07/08’te yapılacak ikinci analiz öncesi, eşbaşkanlar talimatıyla tesis tekrar kapatılıyor. Amaç: suyu temizleyip “analize uygun” hale getirmek.

Gerçek şu:

Mühür kırıldıktan sonra en az 6 gün boyunca, halk bilinçli olarak mikroplu havuza sokuldu. Sonuç: vatandaşlarda “ishal”, “göz ve kulak iltihapları”, “cilt kızarıklıkları” gibi sağlık sorunları ortaya çıktı.

Peki bu süre zarfında ne oldu?

Hafta içi günlük ortalama: 750–900 kişi

Hafta sonu günlük ortalama: 1100–1250 kişi

Ortalama ziyaretçi sayısı: 900 kişi/gün

Giriş ücreti: 600 TL

Süre: 6 gün

900 × 600 × 6 = 3.240.000 TL (Üç milyon iki yüz kırk bin Türk Lirası)

Bu para nerede?

Mühürlü bir tesisin geliri belediye muhasebesinde hangi kayıt sınıfına işlendi?

O günlerde başkasına ait POS cihazı mı kullanıldı?

Halkın sağlığını hiçe sayanlar bunu ne uğruna görmezden geldi?

Bu skandal, yalnızca halk sağlığının değil, hukukun ve kamu yönetiminin de ayaklar altına alındığının somut göstergesidir”

Muhabir: GAMZE ESKİKÖY