Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde yürütülen denetimlerde, etkinlik düzenleyen kişilerden toplam 39 adet taahhütname alındı. Ancak, yasal zorunluluk olan üç gün önceden bildirim şartını yerine getirmediği tespit edilen 10 organizasyona, kişi başı 2 bin 953 TL olmak üzere toplamda 29 bin 530 TL idari para cezası kesildi.

Trafik ve çevre güvenliği ön planda

Denetim faaliyetleri kapsamında yalnızca taahhütnameler değil, aynı zamanda trafik güvenliği ve çevre huzurunu tehdit eden durumlara da müdahale edildi. Bu kapsamda bir kurusıkı tabanca ele geçirilirken, 8 sürücüye araçlarında yüksek sesle müzik yayını yaparak çevreye rahatsızlık verdikleri gerekçesiyle ceza uygulandı.

Tehlikeli araç kullanımına müdahale

Trafikte güvenliği tehlikeye sokacak şekilde araç kullandığı belirlenen 5 sürücüye işlem yapılırken, 1 sürücüye ise abartılı egzoz kullanarak çevreye gürültü yaydığı gerekçesiyle cezai işlem uygulandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerin kesintisiz şekilde sürdürüleceği bildirildi. Açıklamada, etkinlik sahiplerinin yasal yükümlülüklere uymalarının hem kendi güvenlikleri hem de toplum huzuru açısından önemli olduğu vurgulandı.


Kaynak: İHA