İklim krizi tüm dünyada yıkıcı etkisini göstermeye devam ediyor. 2023, şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yıl oldu. Sel, kuraklık, aşırı hava olayları gibi iklim afetlerinin sayısı ve şiddeti arttı, dünyanın dört bir yanında sıcaklık rekorları kırıldı. Türkiye’de de Eskişehir, Şırnak ve Şanlıurfa’da sıcaklıklar 49 dereceye kadar çıktı. Kasım ve aralık ayları son 53 yılın en sıcak kasım aralık ayları olarak kayıtlara geçti. Bu durum hem dünyada hem de Türkiye’de iklim krizi ile mücadeleyi güçlendirdi ve halkın bu yöndeki taleplerini artırdı.

Dikkat! Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattında arıza! Bazı istasyonlarda seferler yapılamıyor Dikkat! Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattında arıza! Bazı istasyonlarda seferler yapılamıyor

HALK, ORMANLARI KORUMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Rapora göre, yılın en çok imzalanan kampanyası 62 binden fazla imza ile İkizköy Akbelen’de Kömür Madenini Durdurun kampanyası oldu. Diğer en fazla imza gelen kampanyalar, ormanların maden, santral ya da turizm gibi amaçlarla kullanılmasını değil, korunmasına yönelikti. Ayrıca, fosil yakıtlardan, özellikle kömürden çıkışa yönelik, maden ve santral karşıtı kampanyalar etki yarattı. Gençlerin, iklim ve gelecek haklarının korunmasına yönelik talepleri kamuoyunda karşılık buldu. Ayrıca, halkımız, 6 Şubat depremleri sonrası afet dirençli kentlere yönelik birçok imza kampanyası başlattı.

Kaynak: BÜLTEN