Kuşadası Limanı’na aynı gün içinde Panama bayraklı MSC Fantasia, Bahama bayraklı Odyssey of the Seas ve Malta bayraklı Marella adlı dev kruvaziyer gemileri yanaştı. Deniz yoluyla ilçeye ulaşan toplam turist sayısı 9 bin 600 olarak açıklandı.
Efes ve Meryem Ana turlarına yoğun ilgi
Gemilerden inen turistlerin önemli bir kısmı, tur operatörleri aracılığıyla düzenlenen Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi gezilerine katılmak üzere otobüslerle limandan ayrıldı. Kültürel miras rotasına olan ilgi, bölgedeki rehberlik ve ulaşım sektörüne de katkı sağladı.
Alışveriş ve esnafa can suyu
Tur programına katılmayan turistler ise ilçe merkezine yönelerek çarşıda vakit geçirdi. Hediyelik eşya dükkanları, kuyumcular ve restoranlar yoğun ilgi gördü. Kuşadası esnafı, sezon başında yaşanan bu hareketlilikten memnun olduklarını dile getirdi.
Turizmde umut veren başlangıç
Sezonun devamında da benzer yoğunlukların yaşanması beklenirken, yerel turizm işletmeleri ve otelciler, kruvaziyer trafiğinin artmasının bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.