İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Hamid Yorulmaz, doğuştan talasemi (Akdeniz anemisi) hastalığıyla mücadele ediyor. Hastalığı nedeniyle düzenli kan nakline ihtiyaç duyan genç, tedavisinde önemli bir aşama olan kök hücre nakli için biyolojik babasına ulaşmaya çalışıyor.
Hamid’in hayatındaki büyük değişim, henüz ergenlik dönemindeyken yaşadığı sağlık sorunları sırasında ortaya çıktı. Nakil hazırlıkları kapsamında yapılan testlerde, yıllardır babası olarak bildiği Mehmet Sağbaş ile kan uyumsuzluğu yaşanması üzerine DNA testi yapıldı. Test sonucunda Sağbaş’ın Hamid’in biyolojik babası olmadığı anlaşıldı. Hamid, bu gerçeği yaklaşık 14 yaşındayken öğrendiğini anlattı.
“Tek umudum babamı bulmak”
Hamid, biyolojik babasının kimliğini öğrenmek ve tedavisi için kendisine donör olabilecek babasına ulaşmak amacıyla ATV ekranlarında yayımlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurdu.
Genç adam, biyolojik babasının kim olduğunu annesinin bildiğini ancak bu bilgiyi kendisiyle paylaşmadığını ileri sürdü. Tedavi sürecinde zamanın önemine dikkat çeken Hamid, babasını bulabilmek için annesinden gelecek açıklamayı beklediğini dile getirdi.
Hamid’i büyüten Mehmet Sağbaş da programa telefonla bağlanarak genç adamı öz oğlundan ayırmadığını ifade etti. Sağbaş, eski eşiyle ilgili kendisine aktarılan bazı bilgileri paylaşırken, Sezgin isimli kişinin ve Hamid’in teyzesi Hatice’nin biyolojik babanın bulunması konusunda bilgi sahibi olabileceğini düşündüğünü söyledi.
Dayısının kendisini tehdit ettiğini öne sürdü
Programda biyolojik babanın kimliğine ilişkin farklı iddialar da gündeme geldi. Hamid’in dayısı Mehmet Yorulmaz’ın bu konuda bilgi sahibi olabileceği ileri sürüldü. Dayısının eski eşi Hatice ve ağabeyi Sezgin ise programa yansıyan anlatımlarda biyolojik babanın kimliği konusunda kesin bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.
Hamid, dayısının kendisini tehdit ettiğini ve geçmişte kendisine yasa dışı işler yaptırdığını da iddia etti. Söz konusu iddialar henüz yargı kararıyla kesinleşmiş değil.
Savcılık dört ayrı suç kapsamında soruşturma başlattı
Hamid’in televizyon programında dile getirdiği iddiaların ardından Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldığı bildirildi. Basına yansıyan bilgilere göre soruşturma; "çocuğun soybağını değiştirme, aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali, yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi ve tehdit" suçları kapsamında yürütülüyor.
Soruşturma kapsamında Hamid’in annesi Nihal Beyit ile dayısı Mehmet Yorulmaz gözaltına alındı. Ancak gözaltı kararı, şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işlediklerinin kesinleştiği anlamına gelmiyor.
Biyolojik babasının kimliği henüz açıklanmadı
Hamid’in en önemli hedefi, biyolojik babasının kimliğini öğrenerek nakil sürecinde gerekli tıbbi değerlendirmelerin yapılabilmesi. Ancak kamuoyuna yansıyan son bilgilere göre biyolojik babasının kimliği henüz kesin olarak belirlenmiş değil.
Anne ve dayının gözaltına alınmasıyla yeni bir aşamaya taşınan olayda soruşturmanın nasıl ilerleyeceği ve Hamid’in biyolojik babasına ulaşılıp ulaşılamayacağı merak konusu oldu. Genç adamın nakil sürecine ilişkin yeni bir gelişme ise henüz doğrulanmış değil.





