İzmir’de öğrencilerin bilimsel üretimlerini ve yenilikçi fikirlerini toplumla bir araya getirdiği TÜBİTAK 4006-C Bilim Fuarları Festivali'ne yoğun katılımla start verildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen festival, Konak'ta bulunan Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlendi.

İzmir genelinde gerçekleştirilen 190 bilim fuarında kendine yer bulan yaklaşık 4 bin proje arasından seçilmiş olan 50 özgün tasarım ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Tepecik Hastanesi yaşanan krizde sağduyu kazandı: İndirilen şehit-gazi tabelası yerine asıldı!
Tepecik Hastanesi yaşanan krizde sağduyu kazandı: İndirilen şehit-gazi tabelası yerine asıldı!
İçeriği Görüntüle

Projelerini tanıttılar!

Festival çerçevesinde kurulan stantlarda öğrenciler, hazırlamış oldukları projeleri ziyaretçilere anlatarak projelerinin amaçlarını, kullanım alanlarını ve geliştirme süreçlerini açıkladılar.

“Çok yönlü gelişimini önemsiyoruz”

Festivalin açılışında açıklamalarda bulunan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, eğitimde sadece akademik başarıya odaklanmadıklarını ifade ederek öğrencilerin bilim, sanat, kültür ve sosyal alanlarda da gelişim göstermelerinin önemine vurgu yaptı.

Teşekkür belgesi verildi!

Festival programı çerçevesinde projelerin hazırlanmasında yer alan danışman öğretmenlere teşekkür belgeleri verildi. Törenin ardından öğrenciler, öğretmenler ve davetlilerin katılımıyla toplu hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA