Son Mühür / Osman Günden - Güzelbahçe Yaka Mahallesi'nde yer alan Berkin Elvan Parkı'nda duygusal bir anma etkinliği gerçekleştirildi.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, belediye meclis üyeleri, CHP ilçe yöneticileri ve yurttaşların katıldığı etkinlikte, Berkin Elvan’ın hatırasına sahip çıkıldı.
“Acısı hala yüreğimizde taptaze”
Anma töreninde konuşan Başkan Mustafa Günay, Berkin Elvan'ın kaybının yıllar geçse de unutulmadığını belirterek, “Onun aramızdan ayrılışının üzerinden yıllar geçti, ancak acısı hala yüreğimizde taptaze.
Berkin, hepimizin çocuğuydu. Bir sabah evinden çıkıp ekmek almaya gitti, ancak bir daha geri dönmedi. O, adalet arayışının, vicdanın ve insanlık değerlerinin bir simgesi haline geldi. Bizler, yaşanan bu büyük acıyı unutmadık, unutturmayacağız." dedi.
"Hepimizin ortak sorumluluğudur"
Çocukların huzur içinde büyümesini herkesin görevi olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Günay, "Çocuklarımızın güvende olduğu, özgürce büyüyebildiği, adaletin herkes için eşit işlediği bir ülke inşa etmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Berkin’in anısı, bizlere toplumsal dayanışmanın ve vicdanın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatıyor.
Onun gencecik yaşta yitip gitmesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için daha adil, daha eşit ve daha özgür bir dünya kurma mücadelemizi güçlendirmelidir. Burada, Berkin’in büstü önünde bir kez daha söz veriyoruz: Adalet, demokrasi ve özgürlük yolunda, insanca ve hakça bir düzen için mücadelemiz sürecek.” ifadelerini kullandı.
“Ülkenin karanlık yüzü, onu bizden aldı”
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek ise, adalet arayışının süreceğini belirterek, “Bundan tam 11 yıl önce, ekmeğini almak için evinden çıkan Berkin, ülkemizde adaletin ve insan haklarının ne denli zedelendiğinin acı bir simgesi oldu.
O, henüz 15 yaşında bir çocuktu. Geleceğe dair umutları, hayalleri vardı. Ama bu ülkenin karanlık yüzü, onu bizden aldı. Berkin’in gülümseyen yüzü hafızalarımızdan asla silinmeyecek.
Onun şahsında, demokrasiye, özgürlüğe ve insan haklarına olan bağlılığımızı bir kez daha haykırıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, Berkin’in gözlerini yumduğu o karanlık günü aydınlatacak olan şey, adaletin ta kendisidir." diye konuştu.
"Biz bu davanın takipçisiyiz"
Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her zaman hukukun üstünlüğünü savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Berkin’in hayatını kaybetmesine sebep olanlar ve adaletin gecikmesine göz yumanlar bilsinler ki; biz bu davanın takipçisiyiz! Adalet bir gün mutlaka yerini bulacak, bizler bu ülkede hiçbir çocuğun geleceğinin karartılmadığı, özgür ve demokratik bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz.
Berkin’i unutturmayacağız! Adalet yerini bulana dek, bu ülkede vicdan sahibi herkes onun adını yaşatmaya devam edecek. Berkin’in düşleri, bu ülkenin aydınlık yarınlarında yeşerecek. Işıklar içinde uyu Berkin…” dedi.
Konuların ardından katılımcılar, Berkin Elvan'ın büstünü karanfillerle süsleyerek saygılarını sundular.