Galatasaray’ın 2023-2024 sezonu devre arasında Belçika'nın Genk kulübünden 8 milyon euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Carlos Cuesta, beklentilerin altında kalan performansı nedeniyle gözden çıkarıldı. Sarı-kırmızılı ekibin Kolombiyalı savunma oyuncusu ile yollarını ayırma kararı aldığı belirtildi.
Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Galatasaray yönetimi, 26 yaşındaki oyuncunun takıma beklenen katkıyı sağlayamaması üzerine harekete geçti. Kulüp, Cuesta ile 3 yıl daha sözleşmesi bulunmasına rağmen bu birlikteliği sonlandırmayı planlıyor.
Galatasaray Yönetimi, Cuesta İçin Menajerle Masaya Oturacak
Galatasaray, Cuesta transferinden mümkün olan en az zararla çıkmak istiyor. Bu kapsamda, oyuncunun menajeriyle görüşmelerin önümüzdeki günlerde başlatılması planlanıyor. Hedef, transferde kulübün zararını minimize etmek ve Cuesta'nın yeni bir takıma transferiyle süreci en kısa sürede tamamlamak.
Yönetimin, Cuesta'nın takımdan ayrılmasının ardından Şampiyonlar Ligi hedefleri doğrultusunda daha üst düzey bir stoper transferi yapma niyetinde olduğu ifade ediliyor. Avrupa arenasında mücadele edecek kadroyu şekillendirmeye başlayan teknik ekip, savunma hattında daha tecrübeli ve istikrarlı bir ismi tercih etmek istiyor.
Cuesta, Galatasaray Formasıyla 9 Maça Çıktı
Carlos Cuesta, Galatasaray formasıyla kısa sürede sahaya çıkma fırsatı bulsa da, performansıyla teknik heyeti tatmin edemedi. Ara transfer döneminde kadroya katılan Kolombiyalı futbolcu, sarı-kırmızılı forma altında 9 resmi maçta görev aldı. Toplamda 626 dakika süre alan Cuesta, hem savunma katkısı hem de fiziksel mücadele gücü açısından beklenen seviyeye ulaşamadı.
Şampiyonluk Sevincini Tam Yaşayamadan Veda Edebilir
Galatasaray sezonu şampiyon olarak tamamlarken, Cuesta’nın takım içindeki rolü sınırlı kaldı. Takımın başarısına katkı sunamaması nedeniyle, şampiyonluk sevincini tam anlamıyla yaşayamadığı belirtiliyor. Taraftarların da zaman zaman tepkisine maruz kalan oyuncunun, yeni sezonda sarı-kırmızılı formayı giymesi beklenmiyor.





