Çiçeğin dibine eklenen tarçın, bitki üzerinde etkileyici bir dönüşüm yaratıyor. Bu doğal malzeme, bitkinin canlanmasını sağlayarak yeniden çiçek vermesine olanak tanıyor. Araştırmalara göre, tarçının antibakteriyel ve antioksidan özellikleri sayesinde bitki köklerini güçlendirdiği ve besin emilimini artırdığı bilinmektedir. Bu nedenle, sadece bir tutam tarçın eklemek, bitkinin sağlığını ve büyümesini olumlu yönde etkileyebilir. Tarçın, doğal bir yöntemle bitki bakımını destekleyen etkili bir çözüm olabilir. Bu nedenle, bitkilerinizin dibine bir tutam tarçın eklemeyi düşünebilirsiniz.

ÇİÇEĞİNİZİN DİBİNE TARÇIN DÖKÜN:

Çiçeğinizin altına tarçın dökerseniz…

Çiçektarçın1

Tarçının içinde eforlu antioksidan vardır. Tarçının bu özelliği bitkilerde bile işe yarıyor. Çiçeklerde yer alan böceklenme mantara kadar bir çok sorunu önler.

Saksı ve bahçede bitki yetiştirenler için tarçın kullanımı gerektiren 5 neden
Böcek savar

Bitkilere karınca ve böcekler bulaşıyorsa tarçın ile yönetebilirsiniz. Bu sayede yapmanız gereken böceklenen bitkiler toprağa tarçın dökmek.

Mantarı önler

Mantarın topraktan bulaştığını biliyorsanız bitkinin toprağına tarçın dökün.

Bitkilerin yapraklarını iyileştirir

Bitkilerinizin yaprakları veya dalları çürüyorsa tedavi için tarçın dökmeniz yeterlidir.

Büyümeyi hızlandırır

Yeni bir bitki dikmeyi düşünüyorsanız kısa zamanda gelişmesi için kimyevilerle uğraşmaya gerek yoktur.

Dikeceğiniz kökü tarçına batırın daha sonra toprağa dikin kısa sürede bitkinin geliştiğini göreceksiniz.

Hastalanmış bitkileri daha önceki haline getirir

Bitkiler hasta olmuş ise bir süre sonra solar ve ölürler. Bitkileri hastalıktan kurtarmak için 2 aspirin, 1 yemek kaşığı tarçın ve yarım Lt suyu karıştırın ve 12 saat bekletin.

Daha sonra şişeye koyun ve bitkilerin üzerine sıkın. kısa sürede iyileşecektir.

Türkiye’de en çok iflas eden 5 ilin listesi açıklandı : Peş peşe iflas haberleri geliyor Türkiye’de en çok iflas eden 5 ilin listesi açıklandı : Peş peşe iflas haberleri geliyor

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr, Youtube.com

Kirli derz araları pırıl pırıl oluyor! İşte fayansların temizlenmesini sağlayan tüyo Kirli derz araları pırıl pırıl oluyor! İşte fayansların temizlenmesini sağlayan tüyo

Editör: Sadık Şimşek