Furkan Ertan / Son Mühür - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) örgütlerinde bu ay sonundan itibaren başlaması ve 14 Şubat tarihine kadar tamamlanması beklenen kongre sürecinin ardından gözler ertelenen kurultaya kilitlendi. Süreçte eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmayıp genç ve yeni bir liderin önünü açabileceği iddiaları konuşulurken; diğer yandan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy’un, CHP’den ayrılarak YENİ Parti’ye geçen üyelere "29 Ekim’de partimize geri dönün" yönündeki çağrısı parti içinde geniş yankı buldu. Son Mühür TV’de yayınlanan "Gündem Masası" programında CHP’deki son durumu masaya yatıran usta kalem Hasan Çölmekçi, partinin mevcut durumu ve geleceği hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"CHP şu anda bir duraksama ve çöküş döneminde"

Partinin zorlu bir süreçten geçtiğine değinen Hasan Çölmekçi, "CHP şu anda bir duraksama döneminde. Onların şu anda neler yapacaklarını bilemiyoruz ve zor durumdalar… Bu belediye başkanlarının kopuşları, ardından üyelerinin azalması… Bu nedenle de CHP’de durum zor biraz" değerlendirmesini yaptı.

İzmir'in bu ilçelerinde yaşayanlar dikkat! Sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapıldı!
İzmir'in bu ilçelerinde yaşayanlar dikkat! Sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapıldı!
İçeriği Görüntüle

İlkay Çiçek ve Özkan Yalım uyarısı

CHP’nin zamanla kendini toparlayabileceğini belirten Çölmekçi, arınma sürecinde partiye kabul edilecek isimler konusunda "CHP toparlanır mı derseniz elbet toparlanır. Bu duraksama ve çöküş dönemini atlatacaktır CHP. Sonradan fabrika ayarlarına dönecektir. 'Arınma' sözünü ben burada önemli buluyorum. Ama arınacakken de buna benzer adamları alırlarsa partiye işleri zor. Yani, Özkan Yalım gibi, İlkay Çiçek gibi adamları bulup alırlarsa tekrar vay haline… İşte o zaman arınma olmaz ve tekrar kaosa sürüklenir parti." uyarı yaptı.

Muhabir: Furkan ERTAN