Son Mühür/Merve Turan- Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin öncülüğünde, Söke Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri, katılımcıların coşkulu yürüyüşü ve anlamlı basın açıklamalarıyla büyük bir anlam kazandı.

Dünya Emekçi Günü

Söke’deki kadın dernekleri ve kadın platformlarının temsilcilerinin yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları da etkinliğe destek verdi. Yürüyüş, Hükümet Meydanı’ndan başlayarak, İstasyon, Abdi İpekçi ve Aydın Caddeleri üzerinden devam etti. Katılımcılar, kadınların gücünü ve dayanışmasını simgeleyen güçlü bir duruş sergileyerek kent meydanına doğru yürüdü.

Açıklamada kadın dayanışması vurgulandı

Yürüyüşün ardından yeniden Hükümet Meydanı’na dönülerek kitlesel bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, 8 Mart’ın yalnızca bir anma günü değil, kadınların hak mücadelesinin ve dayanışmasının sürdüğü bir tarih olduğu vurgulandı. Etkinlik, katılımcıların coşkusuyla zeybek oyunları ve halaylarla devam etti, kadınların bir araya gelerek güçlü bir birliktelik oluşturduğu anlar renkli görüntüler oluşturdu.

Kadın Meclis Başkanı Şule Akıntürk

Kadının gücü ve dayanışması

Söke’deki 8 Mart etkinlikleri, kadınların sadece tarihsel mücadelesinin değil, günümüzdeki haklarını savunma konusundaki kararlılığının da altını çizdi. Bu anlamlı gün, kadınların toplumdaki yerini ve onurlu mücadelesini kutlamak adına güçlü bir mesaj verdi.

Muhabir: Merve Turan