“FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapse mahkum edilen ve 2023’ten bu yana firari durumda olan A.K., polislikten ihraç edildikten sonra izini kaybettirmek için şehir şehir dolaştı.

Kamuflaj taktikleri boşa çıktı

Edinilen bilgiye göre A.K., Kula’da dikkat çekmemek adına gözlük, sahte bıyık ve şapka kullanarak gezdi. Ancak bu kılık değişikliği, istihbarat üzerine bölgede sıklaştırılan saha çalışmaları karşısında sonuç vermedi.

Titiz takip ve ani baskın

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin ilçeye geldiği bilgisi üzerine teknik ve fiziki takibe geçti. Yapılan operasyonla saklandığı adreste kıskıvrak yakalanan A.K., emniyetteki işlemler tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Cezaevine gönderildi

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan firari hükümlü, kesinleşmiş cezası gereği tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Kaynak: İHA