Son Mühür- Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,76 değer kaybederek 10.954,50 puandan tamamlamıştı.
BIST 100 endeksine dahil hisselerin 73’ü değer kaybederken, sadece 26’sı prim yaptı.
Endeks haftanın üçüncü işlem gününe yüzde 0.05’lik yükselişle 10.960 puandan giriş yaptı.
BIST 100 endeksinde 10.900 ve 10.800 seviyelerinin destek, 11.000 ve 11.100 puanın direnç konumunda olduğuna dikkat çekiliyor.
Küresel piyasalar pozitif...
Küresel piyasalarda ABD'de enflasyon verileri beklentilerin altında kalmasıyla, durgunluk endişeleri azaldı. Fed’in faiz indirimi beklentisinin güçlenmesiyle ABD ve Asya borsalarında canlanma var.
Wall Street'te, endeks S&P 500 ve Nasdaq, Başkan Trump'ın Çin ithalatına uygulanan üç haneli vergileri 90 gün daha durduran bir başkanlık kararnamesini imzalamasının ardından rekor seviyelere ulaştı .
Uluslararası yatırımcılar Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gitme olasılığını yüzde 94 olarak fiyatlıyor. Bu oranın bir gün önce yüzde 86, bir ay önce ise yüzde 57 olduğuna dikkat çekiliyor.
Japonya'nın Nikkei hisse senedi endeksi yüzde 1.2 yükselerek ilk kez 43 bin seviyesinin üzerine çıktı.
Petrol ve altında son durum ne?
Günü 3 bin 348 dolardan kapatan ons altın, 3 bin 351 dolardan alıcı buluyor.
Brent petrolün varil fiyatı da şu sıralarda önceki kapanışın hemen üzerinde 65,8 dolarda işlem görüyor.