Son Mühür- Yangın, saat 13.00 sıralarında Buca’nın Kaynaklar Mahallesi Gökdere Caddesi üzerinde bulunan mezarlığın arkasındaki tepelik alanda başladı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden vatandaşlar, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri olay yerine sevk edildi.

Müdahale hızla başladı

Yangının yerleşim yerlerine yakın bir noktada başlaması nedeniyle ekipler hızlı bir müdahale sürecine girdi. Kara ekipleri tepeye ulaşarak alevlerin yayılmasını önlemeye çalışırken, havadan da destek için helikopter talep edildiği öğrenildi. Bölgedeki kuru otlar ve rüzgârın etkisiyle yangının kısa sürede geniş bir alana yayılma riski taşıdığı bildirildi.

Buca'da iki günde ikinci yangın

Dün de Buca’nın Şahin Tepesi mevkisinde benzer bir yangın yaşanmıştı. Saat 14.00 sıralarında çıkan yangın, ekiplerin dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda kara aracıyla müdahalesi sonucunda yaklaşık yarım saatte kontrol altına alınmıştı. Yangının çıkış nedeni araştırılmaya devam ederken, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ