Son Mühür/Hüseyin Demir Buca Belediyesi Ekim ayı olağan meclis oturumu Meclis Başkanı Ulaş Koç yönetiminde gerçekleşti. CHP’den istifa eden Eşref Çakır meclis üyeliği görevinden istifa ederek bağımsız olarak yoluna devam edeceğini duyuran dilekçeyi meclis divanına verdi. Belediyenin mali imkânlarının yetersizliği nedeniyle temin edilemeyen çöp toplama aracının satın alınabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yardım talebinde bulunulması gündeme geldi. Bu kapsamda Bakanlığın uygun gördüğü miktarda “Çevre Geliri Karşılığı Yardımı” talep edilmesi, yardım sürecine ilişkin taahhütname ve protokolün imzalanması için Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer’e iletildi.

“Mesele bir kira sözleşmesi değildir”
Kullanılmayan binanın kamu zararı oluşturduğunu, meselenin sadece bir kira sözleşmesi olmadığını belirten AK Partili Meclis Üyesi Murat Nazlı, “Taşınmazın Barış Özdemir ailesi ile bağlantısı bulunduğu ev Özdemir’in Buca Mar ve Üzüm Kent’in başına getirildiği söyleniyor. Kimseyi suçlamıyoruz ama 5 yıldır kira ödenen ve hala şartları taşımadığı için kullanılmayan bina söz konusu ise kamu zararı oluşturuyor. Mesele bir kira sözleşmesi değildir” dedi.

“150 milyonluk borcun hesabını kim verecek”
150 milyonluk borcun hesabını soran AK Parti Meclis Üyesi Murat Polat “Dün Buca Belediyesi’ne haciz geldiğini basından öğrendik. Bu paralar sıcak havalarda buhar mı oluyor. 118 araç kiralanıyor. Neden satın almak yerine yıllardır kiralanıyor? Bu iş makinalarıyla hangi hizmetler üretildi? Çeşme’ye, İstanbul’a, CHP Genel Merkezine, CHP mitinglerine ve bazı kişilerin memleketlerine gittiğini görüyoruz, bu doğru mu? 150 milyonluk borçla karşı karşıya kalınmasının hesabını kim verecek? Suç duyurusunda bulunmayı düşünüyor musunuz?” ifadelerini kullandı.
AK Partili Geçgel meclisi terk etti!
CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Yıldız’ın Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmetlerine yönelik açıklamasının ardından AK Partili Ercan Geçgel, “Bu kürsüden Kent Lokantası sayısı veriyorlardı. Şimdi yeniden verin o sayıları. Verdiğini yemek 3 bin kişilikti, reklamı 10 bin kişilikti. Bırakın yemek dağıtmayı yemek dağıtanların maaşları ödenmiyor” ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Uğur Aydın ise, “Dün Cemil Başkanımız Cumhurbaşkanına aynı hizmetleri anlattı. Cumhurbaşkanının dinlemeye sabrı varsa arkadaşların da vardır. Sizler bu hizmetleri durma noktasına getirdiniz. Operasyondan sonra belediye şirketleri durma noktasına geldi. Kent lokantaları da en kısa zamanda devam edecektir. Polemik yapmayalım” dedi. Geçgel ile Aydın arasında yaşanan gerilimin ardından Geçgel meclisi terk etti.




