Özellikle kadınlara yönelik hazırlanan atölyelere katılanlar son olarak turunç reçeli yapım atölyesinde buluştu. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ‘’Çalışmalarımızda hedefimiz hem doğal ve sağlıklı gıdaya erişimi sağlamak hem de hanımlarımızın ev bütçesine katkı koymasına destek olmak’’ dedi. Bornova Belediyesi’nin doğal ve sağlıklı gıda tüketimi konusunda bilinçlendirme, israf etmeme ve ev ekonomisine katkı sağlanması amacıyla hazırladığı etkinlik uzman eğitmenler tarafından verildi. Evka-3’te bulunan Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi’nde gerçekleşen etkinliğe katılanlar sıfır atık anlayışıyla turunçların kabuklarından reçel yapmayı öğrenirken, içlerinden de salata ve yemeklerde kullanmak üzere turunç ekşisi yaptı. Önce turunçların kabuklarını soyan kursiyerler ardından da iğne ve iplikle kabukları iplere dizdi. Anlatılan tekniklerle kendi reçellerini yapmanın mutluluğunu yaşadı.
SAĞLIKLI VE EKONOMİK
Evde yapılan ürünlerin hem sağlıklı hem de ekonomik olduğunu belirten Başkan İduğ “Gıda ürünlerini doğru bir şekilde işlemenin yollarını bilmek gerekiyor. Bizde düzenlediğimiz kurslarla Bornovalı kadınlara bu yolları öğretiyoruz.’’ diye konuştu.
-
RESMİ İLANLAR GÜNDEM HABERLERİ SİYASET HABERLERİ EKONOMİ HABERLERİ SPOR HABERLERİ MAGAZİN HABERLERİ DÜNYA HABERLERİGENEL HABERLER ASAYİŞ HABERLERİ BİLİM VE TEKNOLOJİ HABERLERİ ÇEVRE HABERLERİ EĞİTİM HABERLERİ FLAŞ HABERLER KÜLTÜR VE SANAT HABERLERİÖTEKİ GÜNDEM HABERLERİ SAĞLIK HABERLERİ SİNEMA VE TELEVİZYON HABERLERİ YAŞAM HABERLERİ YEREL YÖNETİM HABERLERİ YEREL HABERLER İZMİR HABERLERİ





