2024 Adli Tatil ne zaman başlıyor ve ne zaman bitiyor? Türkiye'deki adli tatil genellikle yaz aylarında gerçekleşir ve mahkemeler ile diğer yargı birimleri belirli bir süreliğine tatil yaparlar. Adli tatilin başlangıç ve bitiş tarihleri, her sene olduğu gibi bu yıl da 20 Temmuz'da başlayacak ve 31 Ağustos'ta sona erecek. Yeni adli yıl ise 1 Eylül'de başlayacak.

Adli Tatil süresince hangi davalara bakılır? Adli tatil süresince sadece belirli dava ve işler görülür: Geçici hukuki koruma talepleri, deniz raporlarının alınması ve dispeçci atanması talepleri gibi acil durumlarla ilgili işler,

-Nafaka davaları, soybağı, velayet ve vesayete ilişkin davalara bakılması,
-Nüfus kayıtlarının düzeltilmesi işleri,
-İşçilerin iş sözleşmeleri sebebiyle açtıkları davalar gibi işler,
-Ticari defterlerin kaybı ve kıymetli evrakın kaybından doğan iptal işleri,
-İflas, konkordato ve şirketlerin yeniden yapılandırılması işleri,
-Keşifler gibi adli tatilde yapılmasına karar verilen işler,
-Tahkim hükümlerine göre mahkemeye intikal eden işler,
-Çekişmesiz yargı işleri,
-Acil görülmesi gereken dava ve işler.
-Adli tatil sırasında yukarıda belirtilen dışındaki dava ve işle ilgili dilekçe alınması, ilam verilmesi ve dosya işlemleri de yapılır.

Gökçe Gökçen'in nikahına akın ettiler... CHP İzmir Milletvekili'nin nikahına 4 Genel Başkan birden katıldı! Gökçe Gökçen'in nikahına akın ettiler... CHP İzmir Milletvekili'nin nikahına 4 Genel Başkan birden katıldı!

Adli tatilde olan dava ve işlerde, sürelerin bitmesi adli tatil dönemine denk gelirse, süreler adli tatilin bittiği günden itibaren bir hafta uzatılır, ayrıca bir karara gerek kalmaksızın.

Kaynak: HABER MERKEZİ