İzmir’in kaybedecek zamanı yok! Körfez kokusundan trafiğe, altyapıdan şehir estetiğine kadar çözüm bekleyen sorunlar için artık somut adımlar atılmalı!

“İzmir’in dağlarında çiçekler açar” diye yıllardır söyledik, söyledikçe umutlandık. Peki, bu güzel türküdeki umut, İzmir’in sokaklarında, caddelerinde ve yaşamında gerçeğe dönüşecek mi?

Güzel İzmir’imiz hak ettiği çağdaş şehir kimliğine kavuşacak mı? Körfez kokusu son bulacak mı? Trafik çilesi sona erecek, altyapı sorunları çözülecek mi? Yoksa İzmir, sahip olduğu potansiyele rağmen kasaba görüntüsünden kurtulmayı daha uzun yıllar mı bekleyecek?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay İzmir’i geleceğe taşıyacak, kentin çehresini değiştirecek projelere hemen başlamalı...

İZMİR’İN AYNASI, ŞEHRE GİRİŞ KAPISI: OTOGAR!

İzmir’in en önemli sorunlarından biri de şehirlerarası otogarıdır. İzmir gibi Türkiye’nin gözbebeği olması gereken bir metropolün otogarı, kentin büyüklüğüne ve turizm potansiyeline yakışan bir görüntü değil.

Şehre dışarıdan gelen bir turistin, bir misafirin İzmir’le ilk karşılaştığı manzaralardan biri otogar ve çevresidir. Bu manzarayı biran önce değiştirmeliyiz

İzmir Otogarı’nın fiziki koşulları, ulaşım bağlantıları, çevre düzenlemesi ve genel görünümü ciddi biçimde ele alınmalı. Otogar yalnızca yolcuların gelip geçtiği bir tesis değil, aynı zamanda şehrin dışarıya açılan kapısıdır. İzmir’e yakışan, modern, düzenli ve işlevsel bir terminal için bir yol haritası hazırlanıyor. Umarım gurur duyacağımız bir tesis olur.

İKİ YIL ÇOK DEĞİL, AMA İZMİR İÇİN DEĞERLİ!

Başkan Cemil Tugay’ın önünde kalan süreyi etkili kullanması, öncelikleri belirlemesi ve güçlü bir çalışma kadrosuyla somut sonuçlar ortaya koyması gerekiyor.

İzmir’in yıllardır konuşulan sorunları artık yalnızca vaatlerle değil; takvimlendirilmiş projelerle, şeffaf hedeflerle ve düzenli kamuoyu bilgilendirmeleriyle ele alınmalı.

Körfez, trafik, altyapı, kentsel dönüşüm, şehir estetiği ve otogar meselesi… Her biri İzmirlinin günlük hayatını doğrudan etkileyen başlıklar.

Elbette böylesine büyük sorunların tamamını kısa sürede çözmek kolay değil. Ancak hangi sorunun ne zaman ele alınacağı, hangi projenin hangi aşamada olduğu ve vatandaşın ne zaman sonuç göreceği açıkça ortaya konulabilir.

İzmir’in ihtiyacı, yalnızca yeni projeler açıklamak değil; başlayan projeleri tamamlamak ve verilen sözleri takip etmektir.

İZMİR BEKLİYOR, İZMİRLİ CEVAP İSTİYOR!

Başkan Tugay, İzmir’in potansiyeli de imkânları da var. Bu şehrin ihtiyacı; ortak akıl, kararlı bir yönetim anlayışı, güçlü bir ekip ve sonuç odaklı çalışmadır.

Bizim derdimiz kişiler değil, İzmir’dir. Amacımız eleştirmek için eleştirmek değil, şehrimizin sorunlarını gündemde tutmak ve çözüm arayışına katkı sunmaktır.

İzmir’in dağlarında çiçekler açsın, Körfez’inden kötü kokular değil temiz deniz havası yükselsin, yollarında trafik çilesi değil düzenli ulaşım olsun. Şehre gelen misafirlerimiz, İzmir’in girişinde karşılaştıkları manzarayla hayal kırıklığına uğramasın.

İzmir’in kaybedecek zamanı yok. Şimdi icraat, şimdi çözüm, şimdi İzmir için çalışma zamanı!

Merakla ve umutla bekliyoruz: İzmir hak ettiği çağdaş şehir kimliğine kavuşacak mı?