Son Mühür/ Emine Kulak- İzmir’in Çeşme Belediyesi’nin dün gerçekleşen meclis toplantısında CHP Çeşme İlçe Başkanı Eda Tavaz ile YENİ Partili Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli arasında tartışma yaşandı. CHP’li Tavaz’ın, “ CHP sayesinde o koltuktasınız” sözlerine, Denizli “ Ay senin ağzını yerim ben. Atanmış ilçe başkanına bak sen. Haydi güzelim, haydi güzelim. Atanmış ilçe başkanı, seçilmişle konuşmayı öğreneceksiniz” sözleriyle karşılık verdi.

Bornova'da sürpriz isimler: YENİ Parti Bornova İlçe Kongresini tamamladı!
Bornova'da sürpriz isimler: YENİ Parti Bornova İlçe Kongresini tamamladı!
İçeriği Görüntüle

İki isim arasında yaşanan tartışma, belediye meclisinde dikkat çekti. Meclis toplantısında tansiyonun yükseldiği anlara ilişkin konuşan CHP Çeşme İlçe Başkanı Eda Tavaz, yaşanan tartışmanın perde arkasını ve toplantı sırasında yaşananları Son Mühür’e anlattı. Tavaz, tartışmanın nasıl başladığını, hangi sözlerin gündeme geldiğini ve Denizli ile arasında yaşanan gerilime ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“Bırakın, bırakın, bakalım abla ne diyecek gibi sözler kullandığını hatırlıyorum”

CHP’ye hakaret etmesinden dolayı çok üzüldüm, dayanamadım diyen Tavaz, “ Bir önceki meclis toplantımızda dilek ve temenniler kısmına geçildikten sonra Lal Denizli butlan CHP’si diye bir ifade kullandı. Ben sustum, sabrettim. Kendisi çok saygısız bir şekilde herkese, muhalif cepheyi de bizi de küçük görmeli bir üslupla, herkesi azarladı. Aynı şekilde dün gerçekleşen gündemde de 1.5 saat kendi icraatlarını anlattı. Yapmadıklarını yaptım dedi. Dolayısıyla biz buna itiraz ettik. 16. Maddede Alaçatı Port ’ta belediyeye ait bir arazi var. Onun satışı ile ilgili de itirazımızı yaptı. Ovacık’taki kanalizasyonun belirttiği şekilde yapılamayacağı ile ilgili soru önergesi verdik. Sonra her şey bir şekilde yolunda giderken, herkesi azarladı, aşağıladı. Tekrar butlan CHP’si dedi. Ben de içimden 10’a kadar saydım, belki birisi itiraz eder, bir şey der diye. Sonra dayanamadım, susmam gerekiyordu ama CHP’ye hakaret etmesinden dolayı çok üzüldüm dayanamadım. Kendisine, “CHP’ye hakarette bulunamazsınız” dedim. İlk lafım buydu. Arkasından alaycı bir üslupta ‘bırakın, bırakın abla ne diyecek’ gibi sözler kullandığını hatırlıyorum. Sonra ben dinlemeye devam ettim. Konuşmasında beni dışarıya atmalarını söyledi. Ben de kendim dışarıya çıktım. ‘Ama 2.5 yıl çok çabuk geçer’ dedim, dışarıya çıktım. Butlan CHP’si sözüyle iki meclistir bize hakaret ediyor. Her meclis üyesi ile alay ediyor. Ağma, yeter, otur diyor. Böyle bir belediye başkanı, böyle bir üslup” dedi.

“Bu partiden asla gitmeyeceğim”

CHP’yi savunmaya devam edeceğini söyleyen Tavaz, “Ben ilçe başkanı olarak, belediye başkanı da olsa hangi makamda kim olursa olsun susmam mümkün değil. Ben particiyim. Bu partiden asla gitmeyeceğim. Sonuna kadar da 6 OK’u, CHP’yi savunacağım” diye konuştu.

“Şahıs benim için önemli değil, partim önemli”

Lal Denizli ile siyasi olarak çalışmadığını belirten Tavaz, “Yerel seçim dönemlerinde kadın kolları yönetim kurulundaydım. CHP tarafından kim atanırsa atansın ben partimin arkasından giderim. Şahıs benim için önemli değil. Ben Lal Denizli’nin katıldığı birkaç STK toplantılarına gittim. Hiçbir mitingine katılmadım. Lal Denizli’nin olduğu sadece birkaç derneğin toplantısına katıldım. Ben Lal Denizli ile siyasi olarak çalışmadım. Varsa söyleyen, fotoğraflarla belgelesin. Ben particiyim, koltuk sevdalısı değilim. Bana makam verilmesin ben yine de CHP bayrağının arkasında yürürüm” şeklinde konuştu.

Muhabir: Emine Kulak