Son Mühür- Ramazan ayının manevi havası, Malatya'da her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir şekilde hissedilmeye başlandı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu mübarek ayda dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma ruhunu yaşatmak amacıyla kent genelinde iftar çadırları kurdu.
Malatya'da ramazan coşkusu başladı
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ramazan ayında 4 farklı noktada iftar yemeği verileceğini duyurarak;
“Ramazan, sadece oruç tutmak değil, aynı zamanda paylaşmak, birlik olmak ve gönüllerde iyiliği büyütmektir.
Bu mübarek ayda, evinde iftar açma imkanı bulamayan hemşehrilerimizi iftar programlarımıza davet ediyorum.” dedi.
2025, Malatya'da iftar çadırları nerelere kurulacak?
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca kent genelinde farklı mekanlarda iftar yemeği düzenleyecek. 1 Mart – 29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek iftar yemeklerinin verileceği başlıca yerler şunlar olacak:
- Malatya Soframızın Kernek Teras Şubesi
- MATİM İş Merkezi Altı - Çırağan Düğün Sarayı
- Malatya Soframızın Kanalboyu Millet Bahçesi Şubesi
- İnönü Kapalı Çarşısı Üstü
İftar sonrası Malatya'da ikramlar yapılacak mı?
İftar yemeklerinin yanı sıra, Malatya'da teravih namazından sonra da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Kernek Karagöz Camii yanındaki Ramazan Çadırı ve Sanat Sokağı’ndaki Sanat Galeri’nde çay ikramı yapılacak.