Manisa'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmek isteyen Raziye Aktepe, sınav sabahı kimlik kartı yerine otobüs kartıyla sınav merkezine gelince büyük bir mağduriyet yaşadı. Genç kız, sınava sadece 3 dakika geç kaldığı gerekçesiyle içeri alınmadı.

Otobüs kartını gösterdi

Sınavın yapılacağı Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne gelen Raziye Aktepe, kapıdaki görevlilere otobüs kartını gösterince, sınav için geçerli kimlik belgesi olmadan içeri alınamayacağı söylendi. Bunun üzerine babası Hüseyin Aktepe, kızının kimliğini almak için hızla eve döndü.

Babası kaza yaptı

Kimliği aldıktan sonra dönüş yolunda kaza geçiren Hüseyin Aktepe yara almadan kurtuldu ancak sınav merkezine zamanında yetişemedi. Sınav binasına 3 dakika geç kalan Raziye Aktepe, kurallar gereği sınava giremedi. Dalgınlığı Aktepe'nin bir yılına mal oldu.

Kaynak: Haber Merkezi