Son Mühür- Beykoz Belediyesi'ne savcılık talimatıyla gelen müfettişlerin ihale dosyalarına el koyduğu ayrıca başkan yardımcılarıyla bazı müdürlerin de ifade vermek üzere çağrıldığı iddiası bir anda gündem olmuştu.
Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, Beykoz Belediyesi’ne savcı talimatıyla müfettişlerin gittiği ve çok sayıda ihale dosyasına el konulduğu iddiasına ilişkin konuştu.
Söz konusu olan haberlerin doğru olmadığının altını çizen Köseler, Beykoz Cumhuriyet Savcılığı'nca saat 17.00'de kendilerine üzerinde ıslak imza olmadan iletilen ve QR kodu çalışmadığı görülen evrakın ardından talep edilen tüm bilgilerin kendilerince hazırlandığını duyurdu.
Alaattin Köseler açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

Asılsız iddialar gündeme sokuldu...
Kamuoyuna duyuru.
Bugün akşam saatlerinde bazı mecralarda, müfettiş ve polis ekiplerinin Beykoz Belediyemize gelerek çok sayıda ihale dosyasına el koyduğu yönünde asılsız iddialar dolaşıma sokulmuştur. Bu iddiaların hiçbir gerçekliği bulunmamaktadır.
Başkan yardımcılarımızın ya da müdürlerimizin ifade vermek üzere çağrıldığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır.
Beykoz Cumhuriyet Savcılığı tarafından saat 17.00 civarında belediyemize iletilen bir evrak tarafımızca incelenmiş, üzerinde ıslak imza bulunmadığı ve QR kodunun çalışmadığı tespit edilmiştir. Buna rağmen, evrakta talep edilen tüm belgeler tarafımızca hazırlanmış olup, ilgili kurumlarca söz konusu evrakın doğrulanmasını beklemekteyiz.
Gerçekleri çarpıtanlar için yasal hakkımızı kullanacağız...
Belediyemiz, şeffaf yönetim anlayışıyla tüm çalışmalarını hukuka uygun bir şekilde yürütmektedir. Ancak bazı çevrelerin manipülatif ve gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını üzülerek görmekteyiz.
Halkı kasıtlı olarak yanıltmaya yönelik asılsız iddiaları yayan kişiler ve kuruluşlar hakkında hukuki süreç ivedilikle başlatılacaktır. Gerçeği çarpıtarak kamuoyunu manipüle etmeye çalışan bu anlayışa karşı gerekli tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna bildiririz.
Beykoz halkının yanlış bilgilendirilmesine neden olan bu tür haberlere itibar edilmemesini önemle hatırlatıyoruz.
Beykoz Belediyesi olarak hizmetlerimize ara vermeden devam edecek ve halkımızı her zaman doğru ve tarafsız bilgilendirme sorumluluğumuzu sürdüreceğiz.





