Ani kan basıncına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, hızla ayağa kalkma veya uzanmadan kalkma gibi durumlarda kan basıncının aniden düşebileceğini ve bununda göz kararmasına yol açabileceğini söylüyor. Ayrıca uzun süreli ayakta durma veya yetersiz sıvı alımı da kan basıncında düşüşe neden olabiliyor.

Metebolik sebepler olabilir

İkinci bir olası nedenin, düşük kan şekeri seviyeleri olarak bilinirken, özellikle açlık durumunda veya diyabet gibi metabolik bozukluklarda kan şekeri seviyelerinde düşüş yaşanabiliyor ve bu da göz kararmasına yol açabiliyor.

Bunun dışında, göz kararmasının nedeni kalp problemleri, beyin damarlarında tıkanıklık, göz sorunları veya stres gibi birçok faktöre bağlı olabidiğini belirten uzmanlar,  göz kararması sık sık tekrarlıyorsa veya diğer belirtilerle birlikte görülüyorsa, bir sağlık uzmanına danışmanın önemli olduğunu ifade ediyorlar.

Kilosu altınla yarışan Kenger Sakızı nedir? Kenger Sakızı nasıl yapılır? Kilosu altınla yarışan Kenger Sakızı nedir? Kenger Sakızı nasıl yapılır?

Sonuç olarak, göz kararması genellikle geçici bir durum olarak görülürken, yaygın nedenlerle ilişkilendiriliyor. Ancak, sürekli tekrarlayan veya diğer semptomlarla birlikte görülen göz kararması durumlarında mutlaka bir doktora danışılmasının önemi vurgulanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi