A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın ikinci turdaki rakipleri hiç de hafife alınacak cinsten değil. J Grubu'nda Litvanya, İzlanda ve İtalya ile eşleşen ay yıldızlılar, ilk turdan gelen Sırbistan ve Bosna Hersek ile de aynı grupta bulunuyor. Yani önümüzdeki aylarda Avrupa basketbolunun ağır toplarıyla dolu bir maraton var.

Kadro tarafında ise gündem bambaşka. Ergin Ataman'ın açıkladığı 17 kişilik listede gözler ilk olarak bir ismi aradı ve bulamadı.

İzmir’in Sultanları’nı zorlu fikstür bekliyor! İlk rakip İlbank
İzmir’in Sultanları’nı zorlu fikstür bekliyor! İlk rakip İlbank
İçeriği Görüntüle

Maç programı belli oldu

İkinci turun açılışı 28 Ağustos Cuma akşamı saat 21.00'de Litvanya karşısında yapılacak. Üç gün sonra, 31 Ağustos'ta bu kez deplasmanda İzlanda ile karşılaşılacak. Kasım penceresinde 26 Kasım'da İtalya deplasmanı, 29 Kasım'da ise evde İzlanda maçı oynanacak. Takvim 2027'ye de sarkıyor; 26 Şubat'ta Litvanya deplasmanı, 1 Mart'ta ise İtalya ile oynanacak iç saha maçı var.

Basketbol Milli Takim

Alperen Şengün kadroda var mı?

İşte o sürpriz burada. NBA'de forma giyen Alperen Şengün aday kadroda yer almadı. Tarık Biberovic de listeye giremeyen bir diğer isim oldu. Buna karşılık Ataman gençlere kapıyı açtı; U17 Milli Takımı'yla göz dolduran Darius Karutasu ve Ömer Kutluay kadroya dahil edildi. Elemelerin bu penceresinde milli formayı genç bir enerji taşıyacak.

17 kişilik aday listede tecrübe ağırlıkta

Kadronun omurgasını yine bilindik isimler oluşturuyor. Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Sertaç Şanlı, Şehmus Hazer, Kenan Sipahi ve Ömer Faruk Yurtseven listede yer alan tecrübeli oyunculardan bazıları. Ercan Osmani, Erkan Yılmaz, Malachi Emmanuel Flynn, Berk İbrahim Uğurlu, James Metecan Birsen, Onuralp Bitim, Yiğitcan Saybir, Yiğit Arslan ve Adem Bona da aday kadroyu tamamlayan isimler. Nihai kadro ise hazırlık sürecinin sonunda netleşecek.

Kaynak: Haber merkezi