Denizli’nin Baklan ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 4.0 şiddetindeki deprem, kısa süreli panik yarattı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, deprem saat 04.58’de yaşandı. Şiddeti 4.0 olarak ölçülen depremin yer kabuğunun 7.8 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.
Deprem çevre illerde de hissedildi
Baklan merkezli deprem, Denizli’nin çevre il ve ilçelerinde de hissedildi. Vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe neden olan depremle ilgili olarak herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığı bildirildi. Yetkililer, durumun yakından takip edildiğini ve vatandaşların her türlü olası afete karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Artçı sarsıntılar devam ediyor

Depremin ardından Baklan ve çevresinde birçok artçı sarsıntı kaydedildi. Uzmanlar, bölge halkının artçı sarsıntılara karşı tedbirli olması gerektiğini belirtti. Depremin hemen sonrasında vatandaşların sokaklara çıktığı, endişeli bir bekleyişin yaşandığı gözlemlendi.
Daha önce de deprem yaşanmıştı
Denizli’de sabaha karşı yaşanan bu deprem son günlerde kaydedilen tek sarsıntı değil. Daha önce Güney ilçesine bağlı Ertuğrul Mahallesi merkezli bir deprem daha kayıt altına alınmıştı. Bu depremin de şiddeti 4.0 olarak açıklanmıştı. Ardından bölgede çok sayıda artçı sarsıntının meydana geldiği belirtilmişti.





