İzmir Çiğli’de dün 17.30 sularında Şirintepe Mahallesi 8424/3 Sokak’ta bulunan tek katlı müstakil bir evde çıkan yangın çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi.

İzmir’de zam bekleyen velilere büyük sürpriz! Ücretler düştü
İzmir’de zam bekleyen velilere büyük sürpriz! Ücretler düştü
İçeriği Görüntüle

Cansız bedenleri bulundu

İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından müstakil evdeki alevler söndürüldü. Evde yapılan incelemelerin ardından Rezan Korkmaz (56) ile torunu Yiğit Bulut Aydın’ın (4) cenazeleri çıkarıldı.

Torununun üstüne siper olmuş

Edinilen bilgilere göre Rezan Korkmaz Mert Aydın’ı (2) kucağına alıp alevlerin arasından çıkarttıktan sonra içeride mahsur kalan Yiğit Bulut Aydın’ı kurtarmak adına tekrar evin içine girdiği tespit edildi. Ekiplerin evin içinde başlattığı incelemelerde Rezan Korkmaz’ın büyük torunu Yiğit Bulut Aydın’ın üzerine siper edilmiş bir şekilde cansız bedenlerinin bulunması acı tabloyu ortaya çıkardı.

Doğum gününe günler kalmıştı

Yangın haberini alıp olay yerine gelen aile yakınları ise büyük üzüntü yaşadı. Hayatını kaybeden büyük torun Yiğit Bulut Aydın’ın 23 Ağustos’ta doğum günü olduğu öğrenildi. Yiğit’in babası ise geçimini sağlamak için yurt dışına gittiğinden dolayı Yiğit’in annesi Kadriye Aydın’ın (32) çocuklarına tek başına bakamadığı için anne ve babasının yanına taşındığı belirtildi. Geçimlerini sağlamak için Kadriye Aydın’ın evde hediyelik eşyalar yapıp pazarda sattığı, eşi Bayram Korkmaz (59) ise hurdacı olduğu bilgisi öğrenildi.

Cenazeler teslim alındı

Yangın sırasında evde bulunan dede Bayram Korkmaz, yangını farkettiği an camdan atladığı ve elleri ve sırtında yanıklar oluştuğu, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildiği belirtildi. Bugün otopsi raporlarının çıkmasının ardından Rezan Korkmaz (56) ile torunu Yiğit Bulut Aydın’ın (4) cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan teslim alındı. Defin işlemleri sürerken yangının çıkış sebebi hala araştırılıyor.

Kaynak: DHA