Manisa'nın Soma ilçesinde başlayan ve geniş bir alana yayılan orman yangınıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma devam ederken, yangının çıkış nedeni olarak demir kesme işlemi sırasında sıçrayan kıvılcımların gösterilmesi, olayın ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu.
Yangına müdahale sürerken yargı harekete geçti
Soma'nın Turgutalp Mahallesi'nde çıkan ve ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılan orman yangını, aynı zamanda hukuki bir süreci de başlattı. Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen titiz soruşturma neticesinde, yangınla ilişkisi olduğu düşünülen üç şüpheli gözaltına alındı. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen bu şüphelilerden ikisi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltındaki diğer bir şüphelinin ise adli süreci devam ediyor.
Kıvılcım ve rüzgar felakete neden oldu
Yapılan ilk tespitlere göre, orman yangınının çıkış nedeni netleşmeye başladı. Olay yerinde yapılan incelemelerde, bir demir kesme işlemi sırasında etrafa yayılan kıvılcımların kuru otları tutuşturduğu belirlendi. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle alevlerin hızla yayılarak ormanlık alana sıçraması, yangının kısa sürede kontrol dışına çıkmasına yol açtı.





