Son Mühür- 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Konak Belediyesi Ziya-Zişan-Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi üyeleri tarafından düzenlenen etkinlikte barış isteği ve özlemi dile getirildi. Programa Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da katılım sağladı. Üyelerin barış temalı şiirler okuduğu etkinlikte, İşaret Dili kursiyerleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözlerini işaret diline tercüme etti. Hazırlanan barış ağacına dünya barışıyla ilgili dileklerin asıldığı etkinlikte konuşan Başkan Mutlu,
“Sizlerle, sizlerin çalışmalarıyla gurur duyuyoruz. Burada, hep beraber müthiş bir hikaye yazıyoruz. Bugün dünya barışı adına burada olmak da ayrıca güzel. Ömrüm boyunca savaşa ‘hayır’ dedim. ‘Savaşa hayır’ adıyla düzenlenen bütün etkinliklere, bütün mitinglere kendi adıma katıldım. Dünyada barışın her şeyden önemli olduğunu düşünüyorum” diyerek barış vurgusu yaptı.
“Savaşların devam etmesi insanlık adına büyük utanç”

Savaşların hala devam ediyor olmasının insanlık adına büyük utanç olduğunun altını çizen Başkab Mutlu şöyle sürdürdü:
“2026 yılında hala savaşların olması, hala insanların öldürülüyor olması inanılmaz. Biz çocukken savaşları tarih kitaplarında çok uzak geçmişte olmuş gibi yaşardık. Büyüklerimiz anlatırdı. Herkesin ailesinde illaki bir Çanakkale gazisi, şehidi olurdu. Hep bu hikayelerle büyümüştük. Ama savaşların 21. yüzyılda hala devam ediyor olması gerçekten insanlık adına çok büyük utanç. Bunun için mücadeleye, savaşa ‘hayır’ demeye ve barış için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bu güzel İzmir’in, güzel Konak’ın güzel insanları, bu yolda sizlerle birlikte yürüyor olmak, birlikte mücadele ediyor olmak benim için çok kıymetli. İyi ki varsınız, iyi ki bugün burada birlikteyiz.”
Barış için güvercinler gökyüzüne bırakıldı
Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, etkinliğin bitiminde merkez üyeleriyle birlikte teras katına çıktı. Merkezin üyeleri ve Başkan Mutlu, beyaz güvercinler ile ellerindeki rengarenk balonları gökyüzüne salarak barışa dikkat çekti.




