SAĞLIK HABERLERİ

Eksozom Nedir? Eksozom Tedavisi Nasıl Yapılır?

Eksozomlar, çok sayıda büyüme faktörü, aminoasitler içeren ve mezenkimal kök hücrelerin kültür ortamında özel işlemler ile saflaştırarak elde edilen protein kesecikleridir.

Abone Ol

Yenidoğan göbek bağı dokusundan elde edilen eksozomlar, kültür ortamında özel işlemlerle saflaştırılarak elde edilen protein kesecikleridir. Eksozomlar çok küçük 30-200 nm çapındadır. Hücrelerin binde biri boyutunda olan bu kesecikler etki ettiği hücrenin fonksiyonlarını güçlendirmekte ve o hücreyi onarabilmektedir.

Eksozom Tedavisi Nedir, Hangi Durumlarda Yapılır?

Eksosom tedavisi, estetik amaçlı yapılmasının yanı sıra bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Leke tedavisi, cilt gençleştirme, akne izi tedavisi, atopik egzama, saç dökülmesi, yara iyileşmesi veya yanık tedavisi gibi alanlarda başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Eksozom Tedavisi Nasıl Yapılır?

Eksozom homojen süspansiyon olarak steril şekilde soğuk zincir ile saklanmaktadır. Uygulamadan yaklaşık 30 dakika kadar önce hastanın cildi temizlenerek lokal anestezik krem sürülmektedir. Eksozom tedavisinde kök hücrelerden alınan eksozomlar belirlenmiş alana dermal olarak mikroiğneler yardımı ile enjekte edilmektedir. Eksozom cilt serumu enjekte edildikten sonra hasarlı olan hücrelerde onarım başlamaktadır. Hastalar işlem sonrası günlük yaşantılarına rahatlıkla devam edebilmektedir.