Son Mühür- Karşıyaka Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Ünal, Bostanlı’da kurulması planlanan tekstil pazarı nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirten esnafın iddialarını yeniden, bugün gerçekleşen Karşıyaka Eylül Ayı olağan Meclis toplantısında gündeme taşıdı.
“Organizasyonların Bedeli Karşıyaka Belediyesi’nden mi, Kent A:,Ş, Bütçesinden mi karşılandı”
Ünal, bugün basına yansıyan ve Bostanlı Pazaryeri’nin organize edecek olan NRN isimli firmanın bu organizasyonu taşere ettiği Artge isimli firmanın sahibi Barış Eren Eke’nin açıklamalarına yer verilen haberin, aylardır Bostanlı Pazarı konusunda dile getirdiği soru ve iddiaların açıklığa kavuşturulması gerekliliğini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Ünal açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bostanlı’da tekstil pazarı kurulacağı söylenerek, belediyenin iştiraki Kent A.Ş. ile NRN adlı firma arasında yapılan protokol çerçevesinde çok sayıda esnaftan tezgâh yeri için ciddi miktarlarda para toplandığı ve bugün bu insanların mağdur olduğu aylardır kamuoyunun gündeminde. Ben bu meseleyi defalarca Meclis kürsüsünden gündeme getirdim. Mağdur esnaflarla bizzat görüştüm. Esnafların bana aktardığı en önemli hususlardan biri, kendilerini Barış Eren Eke ile bir araya getiren ve bu kişiye güvenebilecekleri yönünde kendilerine telkinde bulunan kişinin Belediye Başkanı olduğu iddiasıdır. Bugün Sayın Belediye Başkanına Meclis kürsüsünden bunu açıkça sordum: Bu esnafları Barış Eren Eke ile bir araya getiren siz değil misiniz? Esnafa bu kişi konusunda güven veren siz değil misiniz? Bugün mesele çok daha ciddi bir boyuta ulaşmıştır. Çünkü Barış Eren Eke de basına yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Yıldız Ünsal hakkında şikâyetçi olduğunu ifade etmekte ve kamuoyunun bilmesi gereken birtakım iddialar ortaya koymaktadır. Buradan ikinci ve çok önemli bir soruyu daha soruyorum, “Geçtiğimiz yıl yılbaşı öncesinde yaklaşık 20 gün boyunca gerçekleştirilen festival, konser ve etkinliklerin toplam maliyeti ne kadardır? Bu organizasyonların bedeli Karşıyaka Belediyesi bütçesinden mi, Kent A.Ş. bütçesinden mi karşılanmıştır? Yoksa Barış Eren Eke’nin iddia ettiği gibi bu harcamalar kendisi veya bağlantılı şirket tarafından mı yapılmıştır?”
“Eğer bu organizasyonların bedelini Barış Eren Eke veya yetkilisi olduğu şirket karşıladıysa, bunun kaynağı nedir?”
Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Çünkü burada söz konusu olan para sıradan bir ticari tartışmanın konusu değildir. Mağdur esnafın iddiasına göre bu paralar; insanların dişinden tırnağından artırarak, Bostanlı’da tezgâh sahibi olup ekmek parası kazanabilmek umuduyla yatırdığı paralardır. Bu nedenle mesele artık ‘kim ne söyledi’ tartışmasının çok ötesindedir. Ortada mağdur olduğunu söyleyen onlarca esnaf, toplanan ciddi miktarda para, belediye iştiraki Kent A.Ş.’nin taraf olduğu bir protokol ve şimdi tarafların birbirleri hakkında ortaya attığı son derece ağır iddialar bulunmaktadır. Karşıyaka halkının ve mağdur esnafın bilmeye hakkı var. Festival ve konserlerin faturalarını açıklayın. Kent A.Ş.’nin bu süreçteki bütün mali hareketlerini açıklayın. NRN ile yapılan protokolün tüm ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşın. Esnaftan toplanan paraların nereye gittiğinin ortaya çıkması için gereken bütün bilgi ve belgeleri ilgili mercilere sunun. Biz aylardır aynı şeyi söylüyoruz: Bu insanların parasının hesabı verilmek zorundadır. Ben bu konunun peşini bırakmayacağım. Mağdur edilen tek bir esnafın dahi hakkı ortada kaldığı sürece Bostanlı Pazarı dosyasını Karşıyaka Belediye Meclisi’nde ve kamuoyu önünde sormaya devam edeceğim.”




