Son Mühür - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın finans dünyası ve kamu yöneticilerine yönelik yürüttüğü fon soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Dosya kapsamındaki teknik ve adli takibin ardından, serbest bırakılan üst düzey finans yöneticileri hakkında yeniden gözaltı kararı verildi.
Daha önce serbest bırakılan iki isim yeniden gözaltında
Soruşturma çerçevesinde Eylül 2026'nın üçüncü haftasında ilk kez gözaltına alınan ve 23 Eylül 2026 tarihinde savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakılan Bulls Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya, yeni deliller doğrultusunda tekrar gözaltına alındı. Benzer şekilde 1 Kasım 2026 tarihinde ifadeye çağrılarak adli sürece dahil edilen ve 2 Kasım 2026'da adli kontrol şartıyla serbest kalan Takasbank Genel Müdürü Yunus Arıncı da soruşturmanın son dalgasında yeniden gözaltına alınan bir diğer isim oldu.
Eski Bakan Kaya ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun tutuklandı
Soruşturmanın geçmiş günlerdeki ayağında kamuoyunda geniş yankı uyandıran tutuklamalar yaşanmıştı. Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 6 Kasım tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. İfade veren eşi İlyas Kaya ile eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül ise adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Hafta içinde yaşanan bir diğer kritik gelişmede ise eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Enes Ergun "rüşvet almak" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
SPK ve BDDK bürokratları cezaevinde
Soruşturmanın kapsama alanının genişlemesiyle birlikte 7 Kasım 2026 günü gözaltına alınan bürokrat ve finans yöneticilerinin sorgusu tamamlandı. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen isimlerden eski SPK Başkanvekili Enver Usca, eski SPK Daire Başkanı Ercan Urkan ve BDDK Daire Başkanı Mustafa Alper Taş "rüşvet" suçlamasıyla cezaevine gönderildi. TERA Holding yöneticisi Ümit Sincanlı ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "kara para aklama" suçlarından resmen tutuklandı. Şüphelilerin emniyet ve adliyedeki adli süreçleri hassasiyetle sürdürülüyor.





