Son Mühür/Merve Turan- SGK, İzmir’de kendisine ait 11 gayrimenkulü açık artırmayla satışa çıkıyor. İhalelerin de önümüzdeki ay yani eylül ayında internet üzerinden yapılması planlanıyor. Listede Çeşme, Bornova, Çiğli ve Bayındır’daki arsalar ile zeytin bahçeleri bulunuyor. 4 ilçeyi kapsayan satıştan 11 taşınmasız toplam değeri ise tam 700 milyon.

Çeşme’deki arazi 420 milyon TL

İhaledeki en yüksek fiyat gözde tatil beldesi Çeşme’deki taşınmaz için belirlendi. 16 Eylül Mahallesi’nde bulunan 13 bin 382 metrekarelik arazi, turizm tesisi alanında kalıyor. SGK bu taşınmaz için 420 milyon TL başlangıç değeri belirledi. İhaleye girmek isteyenlerin yatıracağı teminat ise tam 21 milyon TL.

Zafer Bayramı’nda İzmir’i nasıl bir hava bekliyor? 30 Ağustos 2026
Zafer Bayramı’nda İzmir’i nasıl bir hava bekliyor? 30 Ağustos 2026
İçeriği Görüntüle

Çeşme’de aynı mahallede bulunan 3 bin 147 metrekarelik başka bir arazi de satışta. Günübirlik tesis alanında bulunan arazi için 75 milyon TL, teminat için de 3 milyon 750 bin TL isteniyor.

Çiğli’de 63,6 milyon TL’lik arsa

Çiğli Küçükçiğli Mahallesi’ndeki 2 bin 705 metrekarelik arsa için belirlenen fiyat 63 milyon 600 bin TL. Arsanın teminatı ise 3 milyon 180 bin TL.

Bornova’da üç arsa

Bornova’da tam üç arsa için açık artırmaya gidilecek. Eğridere Mahallesi’ndeki 1.198 metrekarelik arsanın fiyatı 29 milyon TL.
Ergene Mahallesi’ndeki 1.315,76 metrekarelik arsa için de 29 milyon TL, 1.723,08 metrekarelik arsa için ise 38 milyon TL fiyat belirlendi.

Bayındır’da beş zeytin bahçesi

Bayındır Ergenli Mahallesi de satıştan nasibini alanlar arasında yer aldı. Ergenli Mahallesi'nde bulunan beş zeytin bahçesi de satışa çıkacak. Dört taşınmaz için 9 milyon TL, 16 bin 196 metrekarelik diğer zeytin bahçesi için ise 9 milyon 400 bin TL fiyat belirlendi.

İhaleler eylülde yapılacak

İhaleler 23 ve 24 Eylül tarihlerinde farklı saatlerde yapılacak. İhaleye katılmak isteyenlerin başvurularını 21 Eylül’e kadar tamamlaması gerekiyor.
Başvurular e-Devlet üzerinden SGK Elektronik Satış Portalı'na girilerek yapılabilecek. İhaleyi kazananlar satış bedelini peşin ödeyecek.

Muhabir: MERVE TURAN