Manisa'nın Selendi ilçesi, bu yıl ilk kez ev sahipliği yapacağı büyük bir etkinlikle adından söz ettirecek. İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenecek olan Cirit ve Tütün Festivali, beş gün boyunca müzikten spora, kültürden yöresel lezzetlere kadar geniş bir yelpazede program sunacak.
Festivalin Öne Çıkan Etkinlikleri
Festival, 1 Eylül’de düzenlenecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. Akşam saatlerinde ise ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler başlayacak. Festival kapsamında sahne alacak isimler ve tarihleri ise şöyle:
-
1 Eylül: Ayşe Dinçer
-
2 Eylül: Hande Ünsal
-
3 Eylül: Sinan Akçıl (Kurtuluş günü kutlamalarının ardından)

Konserlerin yanı sıra festival, farklı etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Gençler için lunapark kurulacak, Demokrasi Meydanı çevresinde ise yöresel ürünlerin ve el sanatlarının sergileneceği stantlar açılacak. Festivalin en dikkat çekici etkinliklerinden biri ise adından da anlaşılacağı gibi cirit gösterileri olacak.
"Başka Yere Gitmeye Gerek Yok"
Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, festivale tüm vatandaşları davet ederek, “Artık başka yerlere gitmeye gerek yok. İlçemizde ilk defa düzenleyeceğimiz festivalde hemşehrilerimizi eğlenceye, spora ve kültürel etkinliklere doyuracağız” şeklinde konuştu. Daban'ın bu sözleri, yerel halka yönelik bir çağrı niteliği taşıyor.




