Son Mühür - Zonguldakspor’un eski başkanı ve hukukçu Süleyman Caner, 2023-2024 sezonunda gündeme gelen şike iddialarına ilişkin İmza Gazetesi’ne özel değerlendirmelerde bulundu. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta oynanan ve dikkat çeken olağandışı gelişmelerin yaşandığı Ankaraspor–Nazilli Belediyespor maçı sonrasında başlatılan soruşturma, futbol camiasında geniş yankı buldu.

55 futbolcu ve yönetici...

28 Nisan 2024’te 0-0 sona eren karşılaşmada, futbolcuların şut çekmek yerine sürekli paslaşması maçın doğal akışına aykırı bulundu. Bu olay, Zonguldakspor’un küme düşmesine yol açarken; Ankaraspor Play-Off bileti aldı, Nazillispor ise ligde kalmayı garantiledi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun başlattığı inceleme sonucunda, her iki kulüpten toplam 55 futbolcu ve yönetici, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Karar henüz çıkmadı

İmza Gazetesi muhabiri Emre Sezer Sürücü’nün sorularını yanıtlayan Süleyman Caner, Zonguldakspor’un yeniden 2. Lig’e alınma olasılığının bulunduğunu, ancak sürecin hukuki yönünün önem taşıdığını ifade etti. "Eğer şike kararı kesinleşirse, Zonguldakspor yeniden 2. Lig’e dönebilir. Fakat sezon tescillenmiş durumda ve bu da hukuki süreci beraberinde getirebilir" diyen Caner, nihai sonucun Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararına bağlı olduğunu belirtti.

Zonguldakspor taraftarları ve kulüp camiası, son gelişmelerin ardından yeniden 2. Lig'e yükselme olasılığına kilitlendi. Süleyman Caner’in yaptığı açıklamalar umutları artırırken, tüm dikkatler artık PFDK’nın vereceği karara yöneldi.

Kaynak: Haber Merkezi