Menemen'de geleneksel olarak düzenlenen Bozalan İncir Festivali'nin 6'ncısı gerçekleştirildi. Festivale AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sadık Doğruer, Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan program, coşkulu festival korteji ve yöresel ürün stantlarının ziyareti ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.
Üreticilerin emeğine ve ihracattaki yerine vurgu yapan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise "Bu tabii ki sadece bir festival değil. Burada Ege'nin bereketli topraklarında üreticilerimizin vermiş olduğu emeğin karşılığını ciddi bir şekilde görüyoruz. İnşallah bu seneki üretimleri gerçekten çok güzel oldu. Dünyada Ege Bölgesi olarak Aydın, İzmir, Manisa ile ihracatta birinci ülkelerden, üreticilerden biriyiz” dedi.
Yerel yönetimlerin de kırsaldaki üreticiye destek verdiğini ifade eden Çankırı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamış olduğu 'Üreticiye vereceğimiz 1 milyarlık destek var' dediler ama biz o desteğin hiçbirini göremiyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemlerde görmek nasip olur. Buradan Aydın Başkan'a Bozalan'da yapmış olduğu bu festival için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
"220 BİN DÖNÜMLÜK BEREKETLİ ARAZİYE SAHİBİZ"
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan da ilçenin tarımsal potansiyeline dikkat çekerek, şöyle konuştu:
"Bulunduğumuz coğrafya itibarıyla İzmir'imizin parlayan kuzey yıldızı Menemen’imizde çok kıymetli ve bereketli topraklara sahibiz. Bu topraklarda da çok güzel ürünler yetişiyor. Bu ürünlerimizin hem köylümüz tarafından daha bereketlendirilmesi hem de tanıtılması ve duyurulması için biz yerel yönetimlere bazı görevler düşüyor. Biz de bu görevler doğrultusunda festivallerle, etkinliklerle üreticimizin ulaştırmış olduğu bu ürünü daha değerli hale getirmeye çalışıyoruz. Gerçekten Menemen’imiz bereketli topraklarıyla 220 bin dönümlük araziye sahip. Çileğiyle, üzümüyle, pamuğuyla, domatesiyle, Bozalan'ın inciriyle, ayçiçeğiyle, buğdayıyla yetişmeyen hiçbir şeyimiz yok. Çok bereketli topraklara sahibiz. Bizim de üzerimize düşen görev işte böyle güzellikleri vatandaşlarımızla buluşturmaktır."
Konuşmaların ardından sevilen sanatçılar Bengü ve Metin Şentürk sahne alarak festival katılımcılarına müzik ziyafeti sundu




