Son Mühür/ Merve Turan- Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım hizmetleri şirketi MANULAŞ (Manisa Ulaşım Hizmetleri Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.), 25 Mayıs 2025 tarihinde bilgi sistemlerinde meydana gelen teknik bir aksaklık nedeniyle sınırlı bir kişisel veri güvenliği riski yaşandığını duyurdu.
Etkilenen veriler ve alınan önlemler
Şirket tarafından yapılan bilgilendirmede, bu teknik sorundan etkilenen kişisel verilerin sadece ad, soyad ve telefon numarası gibi temel bilgilerle sınırlı olduğu, herhangi bir finansal bilginin sızmadığı özellikle belirtildi. MANULAŞ, kişisel veri güvenliğini sağlamak adına gerekli tüm işlemlerin hızla başlatıldığını ifade etti.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "MANULAŞ olarak, kişisel verilerin güvenliğine verdiğimiz önem doğrultusunda, 25.05.2025 tarihinde sistemlerimizde yaşanan teknik sıkıntı ve bu kapsamda kişisel veri güvenliğine ilişkin bir dizi önlem alma zorunluluğu nedeniyle bu bilgilendirmeyi yapma gereği duyulmuştur. Yaşanan teknik aksaklık sonucunda, sınırlı sayıda kişisel verinin güvenliği etkilenmiş olabilir. Söz konusu veriler; ad, soyad, telefon numarası gibi temel nitelikte bilgilerden ibaret olup, herhangi bir finansal veri içermemektedir."
Yasal süreçler başlatıldı, hassas çalışma sürüyor
MANULAŞ, veri ihlaliyle ilgili olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde tüm yetkili kurumlara gerekli bildirimlerin yapıldığını ve sürecin yasal mevzuat doğrultusunda titizlikle yürütüldüğünü bildirdi. Açıklamada ayrıca, kişisel veri güvenliğine yönelik tüm teknik ve idari tedbirlerin alındığı ve konuya ilişkin çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğü vurgulandı.





