Trendyol 1. Lig’in yeni sezonunun açılış karşılaşmasında Manisa FK, deplasmanda Ümraniyespor’a 2-1 mağlup oldu. Mücadele boyunca oyuna ortak olan ve birçok pozisyon üreten Manisa ekibi, sahadan eli boş ayrılan taraf oldu.

Taner Taşkın: “Oyuncularımın mücadelesinden memnunum”

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Manisa FK Teknik Direktörü Taner Taşkın, mücadeleyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ancak takımıyla gurur duyduğunu belirtti.
“Buradan eli boş dönmek elbette üzücü. Ancak oyuncularım sahada son ana kadar savaştı. Çok genç bir kadroya sahibiz ve ben bu oyunculara yürekten inanıyorum” dedi.

“Bu mağlubiyet hakem hatasından”

Taner Taşkın, maçın son dakikalarında verilen kararın skora doğrudan etki ettiğini savunarak hakemlere sert tepki gösterdi.

“Bana göre bu maç mağlubiyeti hak ettiğimiz bir oyun değildi. Hakem hatasıyla kaybettik. Oyuncularımın mücadelesi benim gözümde galibiyet değerindeydi.”

“Federasyon başkanının sözü havada kalmamalı”

VAR sistemiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Taşkın, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı’nın geçmişte yaptığı bir açıklamayı hatırlatarak dikkat çeken bir mesaj verdi:

“Federasyon başkanımız, ‘Orta hakem telafi edilir ama VAR’daki hataları affetmem’ demişti. Şimdi bu sözün arkasında durma zamanıdır. Manisa FK olarak haram puan istemiyoruz. Ama emeğimizin çalınmasına da sessiz kalamayız.”

“Basit goller yedik, ama umutluyuz”

Teknik direktör Taşkın, savunmada yapılan hatalara da değindi:

“İki basit gol yedik, bu tür hataları düzeltmemiz gerekiyor. Ancak takımın genel oyunundan memnunum. Aramıza yeni oyuncular da katılacak. İlerleyen haftalarda daha güçlü bir Manisa FK izleteceğiz.”

Kaynak: İHA