Son Mühür - Seçil Ünlü / Özellikle öğrenciler ve bölge sakinleri için önemli bir ulaşım alternatifi sunan bu üst geçit, aynı zamanda trafikteki araçların bekleme süresini de önemli ölçüde azalttı. 81 metre uzunluğunda ve estetik bir tasarıma sahip olan köprü, peyzaj düzenlemesi ve Körfez manzaralı seyir terasıyla da İzmirlilerin beğenisini topladı.
Güvenli ve konforlu ulaşım sağlayan üst geçit
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Barbaros Mahallesi'nde yaya trafiğini ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki araç trafiğini daha güvenli ve konforlu hale getiren Karataş Yaya Üst Geçidi'ni açtı. Özellikle Karataş Anadolu Lisesi başta olmak üzere birçok eğitim kurumunun yer aldığı bu bölge, öğrenciler ve Karataş sakinleri için tramvay durağı ve sahil şeridine güvenli bir ulaşım imkanı sunuyor. Üst geçidin devreye girmesiyle birlikte, daha önce yayalar için kullanılan sinyalizasyon sistemi kaldırıldı ve bu durum, taşıtların bekleme süresini de azalttı.
Estetik tasarım ve seyir terasıyla birleştirilen konfor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından inşa edilen 81 metre uzunluğundaki Karataş Yaya Üst Geçidi, 3,6 metre genişliğe sahip. Geçitte, dört yürüyen merdiven ve iki asansör bulunuyor. Ayrıca, estetik görünümüyle şehre değer katacak bir tasarıma sahip olan üst geçidin deniz tarafında köprü ayakları üzerine bir seyir terası da eklenmiş. Seyir terasında, caddenin karşı tarafına geçmek için üst geçidi kullanan İzmirliler, Körfez manzarası eşliğinde fotoğraflar çekerek keyifli zaman geçiriyorlar.
Peyzaj düzenlemesiyle zenginleştirilen alan
İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri de, Karataş Üst Geçidi'nin çevresindeki peyzaj çalışmalarını tamamladı. Üst geçidin ayaklarının bulunduğu giriş, çıkış ve orta refüjde yapılan peyzaj düzenlemeleriyle alan, yemyeşil bir görünüme kavuşturuldu. Peyzaj çalışmaları kapsamında, toplam 2 bin 380 metrekarelik alanda çim serimi ve bitki dikimi yapıldı. Bu alanda bin 170 bravo taflan, 400 minyatür taflan, bin 500 lavanta, 600 zakkum, 120 adi kartopu, 54 adet yasemin, 240 çuha, 7 tijli defne ağacı, 4 zeytin ağacı ve 2 süs iğdesi dikildi.
Taşıt trafiği de rahatladı
Karataş Üst Geçidi sayesinde, yurttaşların trafik ışığı beklemeden karşıdan karşıya geçebileceğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Üst Yapı Şube Müdürü Nedim Ersin Külekçi, şu açıklamalarda bulundu:
“Yaya üst geçidiyle birlikte daha önce yayalar için olan sinyalizasyon sistemi kaldırılacak. Bu durum Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki taşıt trafiğini de rahatlatacak. İzmir genelinde ulaşım projelerimiz hızla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın ulaşım ağını hem taşıtlar hem de yayalar için daha güvenli ve hızlı hale getirebilme anlayışı doğrultusunda büyük adımlar atıyoruz. Gaziemir Taşıt Üst Geçidi’ni iki ay içinde açmayı planlıyoruz. Karşıyaka Yeni Girne’de yaya üst geçidi çalışmalarımız devam ediyor. Eş zamanlı olarak Gıda Çarşısı’nı Mürselpaşa Bulvarı’na bağlayacak alt geçit çalışmalarımız da devam ediyor. Yaklaşık bir yıllık sürenin ardından karayolu alt geçidini hizmete almayı planlıyoruz. İzmir’de taşıt ve yaya trafiğinin daha güvenli olması için yatırımlarımıza devam edeceğiz.”





