Son Mühür/ Emine Kulak- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Folkart iş birliğiyle hazırlanan “Nâzım Hikmet-Romantika: Bir Ömrün Seyrüseferi” sergisi, 3 Eylül Perşembe günü saat 19.30 itibarıyla Kültürpark Atlas Pavyonu Sanat Galerisi’nde düzenlenen törenle kapılarını açtı. Etkinliğe, Folkart Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk iş insanı Mesut Sancak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Sekreter Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Sinan Bezircioğlu, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener katıldı.

Transfer iddialarının gölgesinde dikkat çeken kare! Tugay, Saygılı ve İnan bir arada!
Transfer iddialarının gölgesinde dikkat çeken kare! Tugay, Saygılı ve İnan bir arada!
İçeriği Görüntüle

Güç'ten Genel Başkanı Özgür Özel'e selam dilekleri

Açılış konuşmasında Özgür Özel'e selamlarını ileten YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, “ Bu toprakların yetiştirdiği en büyük şairlerden biri olan Nâzım Hikmet’in bir ömre sığdırdığı büyük yolculuğa İzmir’den tanıklık ediyoruz. Sanatı her zaman ön planda tutan, ülkemizin entelektüel ve sanatsal birikimine önemli katkılar sunan ve İzmir’de bu alanda güçlü bir farkındalık yaratan Sayın Mesut Sancak, Genel Başkanımız Özgür Özel başta olmak üzere; Nâzım Hikmet’in derinliğini böylesine kapsamlı ve kıymetli bir çalışmayla ülkemizle buluşturan, serginin küratörlüğünü üstlenen Yüksek Mimar Melih Güneş’e, tasarımını gerçekleştiren Ömer Durmaz Hocamıza ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. “Romantika: Bir Ömrün Seyrüseferi” sergisinin İzmir’imize ve ülkemizin kültür-sanat yaşamına hayırlı olmasını diliyorum. Nâzım Hikmet’in; memleketine büyük bir tutkuyla bağlı, özgürlüğü, barışı ve insanı savunan güçlü bir Cumhuriyet aydını olması, memleketimiz için büyük bir şanstır. Siyasi erklerin zaman zaman ortaya koyduğu lümpen söylemlerin sanata ve sanatçıya verdiği zararın, ülkemiz açısından ne kadar tehlikeli olduğunun farkındayız. Bu nedenle Nâzım Hikmet’in eserlerinin ve hatırasının; özgürlüğün, Cumhuriyetin ve aydınlanmanın kenti İzmir’de böylesine kapsamlı bir sergiyle yaşatılmasını son derece kıymetli buluyorum. İzmir’in ilerici ve aydınlık anlayışının ülkemizin her köşesine yayılmasını diliyorum. Sözlerimi Nâzım’ın ile bitirmek istiyorum: “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine.”dedi.

Saygılı: Sancak ve ailesine, Cemil Tugay'a teşekkür

Sanatın güçlü taraflarına dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “ Sanatın, edebiyatın ve kültürün insanları bir araya getiren; farklı zamanlar ve kuşaklar arasında bağ kuran çok kıymetli bir gücü var. Sanat, insanın hayatı anlamlandırma ve onu daha güzel yaşama gayretinin en kıymetli neticelerinden biridir. İnsan, yaşadığı zamana bir iz bırakmak ister. Bazen bir şiirle, bazen bir resimle, bazen bir ezgiyle kendinden sonrakilere seslenir. Sanatın en güçlü tarafı da burada başlar. Bir insanın duygusu, düşüncesi ve sözü kendi ömrünün sınırlarını aşar; başka zamanlara, başka insanlara ulaşır. Bu yönüyle sanat yalnızca sanatçının şahsi dünyasına ait değildir. Aynı zamanda bir toplumun hafızasını taşır. Bir milletin sevincini, hüznünü, arayışını, acısını ve umudunu gelecek nesillere aktarır. İşte bugün burada, edebiyatımızın önemli isimlerinden Nâzım Hikmet’in hayatına, eserlerine ve bıraktığı izlere yeniden bakma imkânı buluyoruz. Nâzım Hikmet, Türk şiirinde kendine mahsus bir ses kurmuş, Türkçenin ifade imkânlarını genişletmiş önemli bir şairdir. Şiirlerinde insana, memlekete, hasrete, sevdaya ve yaşama sevincine geniş bir yer açmıştır. Onun şiirleri, aradan geçen yıllara rağmen farklı kuşaklara ulaşmaya ve okuyucularında karşılık bulmaya devam etmektedir. Bu anlamlı serginin İzmir’de sanatseverlerle buluşmasına vesile olan başta Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mesut Sancak olmak üzere, Folkart ailesine ve “Romantika / Bir Ömrün Seyrüseferi” sergisinin hazırlanmasında emeği geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Cumartesi günü kapılarını açacak olan 95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Muhabir: Emine Kulak