Son Mühür/ Gökmen Küçüktaşdemir- Çeşme Belediyesi, Alaçatı’ya hem çocukların geleceğini şekillendiren hem de bölgenin tarihsel dokusunu koruyan bütüncül bir yaşam alanı kazandırdı. Temeli sekiz ay önce atılan Hayriye ve Vehbi Özen Çocuk Etkinlik Merkezi ile yenilenen Mavi Kelebek Anı Parkı kapılarını açtı. Bu tesis, Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli’nin göreve gelmesinden bu yana ilçeye kazandırdığı üçüncü kreş olma özelliğini taşıyor.

İlk günden kapasitesi doldu

Belediyenin farklı birimleri ve Özen ailesinin ortak çabasıyla kısa sürede tamamlanan merkez, daha ilk günden yoğun ilgiyle karşılaştı. Alaçatı’daki yeni yuvanın kontenjanı başvuruların açıldığı ilk saatlerde tamamen doldu. Talep devasa. Başkan Lâl Denizli, çocukların belediyeye emanet edildiğini ve gelişmiş toplumların temelinin nitelikli eğitimden geçtiğini vurguladı. Reisdere ve Ovacık’taki diğer merkezlerde ise kayıt süreci devam ediyor.

Hafıza ve gelecek aynı bahçede

Hafıza ve gelecek aynı bahçede

Proje sadece bir eğitim alanıyla sınırlı kalmadı. Merkezle yan yana duran alan, Mavi Kelebek Anı Parkı adıyla baştan aşağı yenilendi. Mavi kelebek simgesi, Boşnak toplumunun tarih boyunca yaşadığı derin acıların ve direncin en güçlü sembollerinden biri. Alaçatı’daki Boşnak kültürüne ve yerel hafızaya sahip çıkmak istediklerini belirten Denizli, acıların neşeyle sarılacağı bir alan oluşturduklarını ifade etti. Bölgedeki park ve kreş ihtiyacının yanı sıra esnaf ile aileleri rahatlatacak bir otopark alanı da hizmete sunuldu.

Mahalle mirasından yarınlara

Çeşme'deki yat limanının konkordato sürecinde yeni perde!
Çeşme'deki yat limanının konkordato sürecinde yeni perde!
İçeriği Görüntüle

Mahalle mirasından yarınlara

Açılış töreninde duygusal anlar yaşandı. Özen ailesi adına konuşan gazeteci Korcan Karar, komşularının adını yaşatacak bu eserin bölge için kıymetli bir kazanım olduğunu söyleyerek emeği geçenleri kutladı. Yuvamız Çeşme öğrencilerinin sahnelediği halk oyunları gösterisi ise törene damga vurdu. Minikler izleyenleri büyüledi. Programın sonunda Başkan Denizli, Özen ailesine yerel bir seramik sanatçısının elinden çıkan özel bir eser ile teşekkür plaketi takdim etti.

Muhabir: Gökmen Küçüktaşdemir